välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man använder en balans skala

Postad av : Stefan Svensson

En balans skala är ett instrument används för att mäta vikten av föremål genom att jämföra deras vikter till en uppsättning kända vikter. Lady Justice, en symbol för ett opartiskt rättsväsende sedan antikens Rom, ses hålla en balans skala på vilken hon sägs att väga fördelarna med båda sidorna av fallet. Den glidande skalor vanligt i läkarmottagningar är också en form av balans vågar

Beam Balance Vågar


1.
Placera objektet som skall vägas på en kastrull på ena sidan av skalan.
2.
Lägg till objekt med kända vikter i vågskålen på andra sidan av skalan tills strålen förbinder kastruller är nivån. Pannorna kan monteras på balken på balken eller de kan hänga från balken. I båda fallen bör balken bli nivå.
3.
Beräkna vikten av alla de objekt som lagts till den andra pannan. Det värdet är vikten av objektet i den första pannan.

Sliding Balance Vågar


1.
Placera objektet som ska vägas på plattan eller panorera, beroende på vilken typ av skala. Vissa glidande skalor balans används för att avgöra en persons vikt och är utformade så att en person kan stå på plattan och driva reglagen på samma gång. Andra är konstruerade för användning i laboratorier och är små nog att sätta sig på ett bord. Oavsett vilket är den grundläggande hanteringen samma.
2.
Justera reglagen längs balken tills den är övergripande och väl avvägt. Många av dessa skalor kommer att ha en pil eller pekare i slutet av balken som kommer att peka på en fast märke som uppgett att den är balanserad.
3.
Addera värdet reglagen pekar på för att få den totala vikten.

tips och varningar


  • Vissa balk balanserar är tillräckligt exakta att det är svårt att få balken våg och en beräkning måste användas.
    Previous:nothing
    Next:Nackdelen med alternativa bränslen
    
    Copyright © 2011 give2all.org