välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

den globala uppvärmningen problem och lösningar

Postad av : Magnus Ekblad

Global uppvärmning eller globala klimatförändringar, är ett fenomen där den globala temperaturen ökar och är utom räckhåll för vad de flesta forskare anser att normala variationer. Den globala uppvärmningen ökar i intensitet främst på grund av föroreningar i form av växthusgaser, är människor släpper ut i atmosfären. Eftersom detta är en mestadels människan skapat problem, vi har förmågan att minska sin tillväxt

bli informerade

Ett viktigt sätt att minska din påverkan på den globala uppvärmningen är att bli informerade. Varje person har vad som kallas ett koldioxidutsläpp motsvarar vars storlek till den mängd koldioxid som du sätter i atmosfären. Webbplatser som carbonfootprint. com har en kalkylator som tar hänsyn till många aspekter av dina personliga energiförbrukning vanor och ger dig storleken på ditt fotavtryck.

Bedöma Resa

Eftersom koldioxid är den största bidragsgivaren till global uppvärmningen, och förbränning av fossila bränslen är den största producenten av koldioxid följer att utvärdera och ändra dina vanor transporter bidrar till att minska den globala uppvärmningen. Kör mindre, bilpooler, med kollektivtrafik, minska flygresandet, och inköp hybridbilar (som får dubbelt gas körsträcka på en bensin bil) är alla saker du kan göra för att minska koldioxid du släpper ut. Även inköp lokala råvaror kan bidra till att minska utsläppen, eftersom producera inte behöva transporteras så långt.

Minska Engery Konsumtion

Koldioxid också avges från koleldade anläggningar, som producerar mycket av den el som driver miljontals hem över hela världen. Således kan minska personliga energiförbrukningen minska utsläppen av koldioxid. Att stänga av lampor, isolering hem, köpa energieffektiva apparater och glödlampor, och vrida ner värmen är alla sätt att minska energianvändningen. Koppla saker när de inte används är ett bra sätt att spara energi. Energi "vampyrer" är de poster som drar energi även när de är avstängda, och innehålla saker som tv, cell laddare telefon, och kaffebryggare.

Utnyttjar alternativa energikällor

Använda alternativa energikällor är ett annat sätt att minska mängden koldioxid i luften. Solenergi och vattenkraft samt kärnkraft, vindkraft och geotermisk energi kan alla bli dyrt i början, men kan betala för sig själva inom några år när det gäller energikostnader, eftersom de är mer effektiva. Under tiden, de är mycket renare former av energi.

Andra lösningar

Plantera träd är ett bra sätt att minska din klimatpåverkan. Träd tar upp koldioxid från atmosfären samt skapa en mer syrerik miljö. Äta en mer vegetarisk måltid kommer också att minska den globala uppvärmningen. Djur kräver mycket mat och producerar mycket metan (en betydande växthusgas) och föroreningar. Så, snarare än mata djuren den mat de behöver för att växa så människor kan äta dem är det bättre ur miljösynpunkt att äta djurens mat direkt.

    Previous:nothing
    Next:allt om delfiner
    
    Copyright © 2011 give2all.org