välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man använder en handhållen kompass

Postad av : Jan-Olof Stoor

Tillkomsten av globala positioneringssystem (GPS) baseras på satellitteknik har i stort sett gjort den traditionella användningen av nål-baserade kompasser föråldrad. Är dock handkompass fortfarande används av olika friluftsentusiaster och backpackers på grund av dess användarvänlighet, stabilitet och batteri-drift. Lär dig hur man korrekt använder en handhållen kompass att exakt position du befinner dig och hitta din avsedd riktning

Du behöver:
kartlagt karta med identifierade locationsHandheld kompass


1. .
Vet hur man väljer rätt typ av handhållen kompass för det ändamål som du planerar att använda den. Det finns ingen "bästa" kompass. Välj en kompass med funktioner som matchar den miljö där du kommer att vara i drift. Till exempel är en vattentät handhållen kompass viktigt att privatpersoner i fuktiga, våta miljöer eller för de som planerar att använda den när båt eller paddla kajak. Kontrollera att kompassen fronten har examen markörer som är stora nog för att du ska läsa.
2.
Lär dig att läsa kompassen i form av numeriska grader. Inte avser de fyra riktningar, som norr, öster, söder och väster. När du använder en kompass, använd grader för att garantera större noggrannhet. Pga dess form, är en kompass organiserade i 360 grader. North är noll grader. Således öster är 90 grader, syd är 180 grader och väst är 270 grader. Att lokalisera riktningen på ett objekt eller en plats, kan en individ att se exakt precision genom att säga att det är 45 grader i stället för "nordost".
3.
Ta din rubrik. Begreppet "rubriken" i navigations-termer, refererar till i vilken riktning du färdas. Rikta in kompassen genom att anpassa noll grader markör på kompassen ansiktet med i vilken riktning du rör dig. Titta där svängande nålen stannar. Denna grad, bläddrade till motsatt sida av kompassen (eller plus 180 grader), är den riktning som du rör dig. Till exempel, om nålen stannar vid 90 grader, flyttar du rakt västerut (dvs 90 + 180=270 grader, var rakt västerut). På detta sätt kan du kontrollera exakt den riktning du rör dig oavsett var du befinner dig.
4.
få dina lager. En kompass kan användas till mer än bara bestämma din rubrik eller din nuvarande orientering norrut. Där det karterade karta kan en individ med en kompass peka hans eller hennes plats på karta. För att få din lager, använda kompassen till plats två eller flera objekt som markeras i sjökortet karta. Skriv ned grader där de är belägna och rita vinkeln på grader i en passiv linje från de punkter där objekt identifieras på kartan. Den punkt där de två linjerna korsar varandra på kartan är den aktuella platsen.
5.
Förvara kompass i ett mål att skydda den mot skador när du är klar med den. Ett fall kan skydda glas eller plast frontpanelen så att du kan fortsätta att göra noggranna mätningar. Ett ärende kan också skydda interna hårdvaran i handkompass bör kompassen någonsin skulle överges. Slutligen, förvara inte kompassen i närheten av någon anordning som avger en puls (t. ex. oskyddat stereohögtalare), eftersom dessa kan gradvis påverka riktigheten i kompassnålen under en längre tid.

    Previous:nothing
    Next:vätgas som alternativ energikälla
    
    Copyright © 2011 give2all.org