välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vätgas som alternativ energikälla

Postad av : Jonathan Nyberg

Under andra världskriget, den tyska militären experimenterade med att använda vätgas som bränsle. Efter kriget, både USA och Sovjetunionen genomfört tester med vätgas som alternativt bränsle. Försöken och genomförandet har visat att väte har potential att ersätta traditionella fossila bränslen. Väte är det mest gott elementet i universum. Det kan användas som ett miljövänligt och bränsleeffektiva lösningen för världens energi problem. Med de stigande kostnaderna för olja, har en push för tillämpningen av väte gjorts av många industrier och regeringar.

Funktion

Vätgas utnyttjas av forskare med två vitt skilda syften. omvandling till el för batteriet lagring och enkel förbränning . Vätgas kan driva fordon och industriella anläggningar.

Funktioner

Den ryska flygindustrin har utnyttjat vätgasdrivna flygplan sedan 1988. Den Tupolev-154 inspirerade ett antal företag, både i flyg-och bilindustrin, att konstruera och bygga nya vätedrivna fordon.

Fördelar

Vätgas är effektivare än bensin för energiproduktion. Med 2,8 gånger så mycket elproduktion kapacitet, fordon och industri kan dra nytta av vätgas.

Överväganden

Även vikten av väte är mindre än bensin, är det vanligast i gasform. Detta innebär den genomsnittliga bränsletanken måste vara 60 liter för att vara lika med en 15-liters bensintank.

Effekter

Vätgas producerar koldioxid, vilket skiljer det från nästan alla andra typer av bränsle. Vid användning i antingen förbränning eller omvandling till elektricitet, är den viktigaste biprodukt vattnet. Detta vatten kan samlas in och återanvändas för andra ändamål.

    
    Copyright © 2011 give2all.org