välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man utvinna guldet från bräder dator krets

Postad av : Annika Hultén

Om du har tillgång till en stor mängd e-avfall, kan du bokstavligen sitta på en guldgruva. Det är guld som kan återvinnas från kasserade bräder dator krets-men i så små mängder att det tidsödande och farliga process som krävs för att ta bort guld från datorn kretsar är bara värt mödan om du har minst 1,5 ton som används styrelser.

Du behöver:
Glas beakerSteel forcepsSteel tweezersMetal bilder (liknande tandläkare verktyg) Smältande furnaceSmall stål crucibleMetal plåt moldMetal holdersGlass tallrik tankCopper plateSteel plateHydrochloric acidNitric acidShallow glaskärl.


1.
Ta din kretskort och använder pincett och små bilder, remsor all metall från den keramiska styrelsen. Metallen kommer att innehålla guld, silver och koppar i blandade mängder alltför små för att separeras för hand.
2.
Placera metall du drog av ditt kretskort i din stål degeln. Värm dina ugnen och smälta alla metaller tillsammans tills de är vätska. Häll i vätskan i din formar plåt och låt svalna.
3.
Bered en "platta bad" i ditt glas tanken genom att fylla det nästan till toppen med destillerat vatten. Sätt en av metallplattor från mögel i din hållare och dränka plattan helt i badet. Gör samma sak med kopparplåt och dränka plattan två inches bort från metallplattan som du gjorde.
4.
Applicera en positiv laddning på plattan du har skapat och en negativ laddning till kopparplåt. Låt dem sitta i en timme. Den koppar från din tallrik kommer att dras till din kopparplåt, som om det vore en magnet. Ta bort båda plattorna från badet och låt torka.
5.
Upprepa steg tre och fyra, med en stålplatta i stället för en kopparplåt. Den stålplåt kommer att dra alla silver från din tallrik i form av kristaller, och allt som finns kvar i plåten du skapat kommer att guld. Återigen, låt båda plattorna torka.
6.
Blanda saltsyra och salpetersyra i ditt glas bägaren i ett 3:1 förhållande. Du vill nog i blandningen så att du kan sänkas helt din tallrik. Denna blandning kallas "kungsvatten" eller "kunglig vatten. "
7.
Sänk din tallrik i syra. Du kommer att se det börja vända en orange färg och vara grumlig. Detta kommer att visa att du har rätt blandning och guldet är upplöst. När det inte finns något mer "molnighet" i blandningen, är du klar att upplösa guld och kan ta bort de kvarvarande plattan. Detta tar ungefär en timme.
8.
Häll små mängder av dina sura blandningen i din lilla glasskål och vänta till dess att beloppet har avdunstat innan du lägger mer. Upprepa denna process tills all vätska har avdunstat och lämnar en dammig rester i skålen. Dammet som återstår kommer att vara rent guld.

tips och varningar


  • Smält ner metallen innehåll från flera kretskort på en gång istället separera metaller brädvis, de mängder metall på varje bräda är så liten att ju mer du remsan på en gång, desto snabbare processen.
  • Saltsyra och salpetersyra är extremt giftiga, så använd stor försiktighet i arbetet med dessa syror. Använd lämplig skyddsutrustning och se till att du arbetar i en väl ventilerad plats.
    Previous:nothing
    Next:olika typer av koraller
    
    Copyright © 2011 give2all.org