välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

metan som alternativ energi

Postad av : Ulf Friberg

Metan är en naturligt producerad gas som kommer från en rad olika källor. Metan är mycket brandfarligt och kan användas antingen i förbränningsmotorer eller för omvandling till el. Som en alternativ energikälla kan gasen lättare utnyttjas än andra drivmedel metoder och producerar mycket få växthusgaser. Med de stigande kostnaderna för traditionella fossila bränslen, är metan ett bärkraftigt alternativ för den stigande energibehov i USA

Funktion

Metan är oftast utnyttjas som en alternativ energikälla från deponier. Som mikroorganismer bryter ner organiskt material i deponier, de producerar växthusgaser. Detta är en blandning av 60 procent metan och 40 procent koldioxid.

Betydelse

Som av 2008, avfallshantering utvecklat mer än 100 webbplatser som utnyttjar denna metangas och omvandla den till el. Företaget planerar på att bygga ytterligare minst 60 anläggningar år 2012.

Funktioner

Metan är som samlats in av specialiserade pumpar och används för att antingen bränsle på plats operationer eller ta ut en turbin. Denna turbin producerar el som går att utnyttjas för att driva bostadsområden eller byggnader i närheten till deponin.

Potentiella

US Environmental Protection Agency (EPA) rapporterar att mer än en miljon hushåll i landet drivs av metan. Rapporter från organisationen uppskattar att nationen har potential att utvecklas mer än 2. 500 megawatt från metan i deponier som kan pågå i cirka 20 år.

Överväganden

EPA har uppdrag omhändertagande av metangas som produceras av deponier. Om operatören för deponin inte tillvara alternativ energi, måste det brinna bort det för att förhindra den från att gå ut i atmosfären. Detta innebär att det går till spillo om inte användes.

    Previous:nothing
    Next:hur man använder en handhållen kompass
    
    Copyright © 2011 give2all.org