välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en hemmagjord elmotor

Postad av : Jeanette Morales

Gör en motor hemma ur några lätt-tillgänglig delar. Denna motor är inrymt i en toalett tub och använder scrapbooking nitar för en vridningspunkt. Tråden är enkel koppartråd som finns på elektronik butiker som Radio Shack. Detta är perfekt som ett skolprojekt under uppsikt av vuxen (och hjälp vid vissa punkter)

Du behöver:.
Toalett tubeMagnets (helst neodym) Craft glueSalvaged klar plast (från livsmedelsförpackningar) Wire (styv koppar, 1 och 2mm .
) Tin snips (eller gammal sax för att förstöra) nitar (små scrapbooking typ) Wire (flexibel) Batteri.


1.
hitta en tom tub toalettpapper. Limma två neodymmagneter inne i mitten av röret mittemot varandra. Skär ut ett avsnitt i sidan av toaletten röret och använda båtar lim för att göra en fönster med genomskinlig plast räddas från livsmedelsförpackningar. Se till att plasten är ren före användning.
2.
På den tomma toalettpapper tub, vika ena kanten så att den uppfyller insidan av rullen på andra sidan. Gör detta på båda sidor av toalettpappershållare. Sätt en nit (en liten skrot-bokning typ) i de två flikarna där de två nithål centreras i rören. Dessa nitar måste vara ihåliga och har hål i sina centra.
3.
Sträcka ut en 4-tums längd tråd och sedan göra en spole av tråd runt två av dina fingrar bredvid som längd på tråd. Spolen runt två fingrar bör vara åtta varv runt. Lämna 2 inches kabeln från den motsatta sidan av kabeln spole av 4-tums längd. Använd en liten tejpbit på båda sidor för att hålla två trådar som sticker upp ur motsatta sidor av spolen.
4.
Squish spolen ner att göra det mindre cirkulära och mer avlånga med Sires sticker ut från spolen på längst slutar. Inte krossa spolen ner helt.
5.
Öppna ena änden av toaletten röret. Sätt den längre av de två kablarna som sticker ut från spolen i toaletten röret och ut i hålet på luckan på motsatta änden av röret. Ta tag i kabeln som sticker ut och dra det hela vägen till batteriet. Stäng andra luckan och fisk runt med den korta kabeln sticker ut från spolen tills du lirka ut det hålet på luckan du just stängt. Center kabeln spole inuti så att det ungefär är centrerad över magneter och kan rotera fritt inuti röret. Böj båda ändarna av kablarna så att tänderna fortfarande kan snurra men kommer att stanna centrerad. Varje ände bör böjd i en T-form. I detta skede kontrollerar du att det finns ingenting som hindrade metallen på kablarna från att vidröra i nitar. Klipp bort överflödigt från ledningarna.
6.
För att använda motorn, helt enkelt ansluta ett batteri med sladdar röra varje nit. Motorn snurrar kommer att synas i plasten fönstret på toaletten röret.

Tips och varningar


  • Kontrollera att kabeln är minst dubbelt så tjock fett penna bly (2 x 0. 5mm=1 mm).
  • Skär inte dig själv. Metall är vass om du inte gör det annars. Använd inte något annat än att 9-volts batteri och vara medveten om att kabeln kan bli varm om mätaren är för litet eller motstånd mot den nuvarande är för hög. Om mätaren är för liten, spolen inte heller kommer att stanna i mitten.
    Previous:nothing
    Next:metan som alternativ energi
    
    Copyright © 2011 give2all.org