välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

är kärnenergi förnybar?

Postad av : Magnus Ekblad

Grund av oro över växthusgaser och stigande oljepriser, har kärnkraften upphört att vara ett tabubelagt ämne. Ungefär 15 procent av världens el kommer från kärnkraft, med länder som Frankrike och Japan är starkt beroende av den. Det är ofta touted som förnybar, men det är inte riktigt fallet. Istället är kärnkraften förmodligen outtömlig

kärnenergi

Kärnenergi är en okonventionell form av värmekraftverk. . Den använder också ånga för att driva en turbin, men till skillnad från kraftverk för fossila bränslen, använder ett kärnkraftverk kärnklyvning som värmekälla för att skapa den nödvändiga ångan.

Anrikat uran

det viktigaste bränslet för kärnkraftverken är berikat uran. Detta är en förfining av ett mineral som finns i naturen, och är därför en ändlig resurs och icke förnybara.

Plutonium

Ett annat bränsle för kärnkraft är plutonium, som är en biprodukt av uran fission. I den meningen kan kärnkraften skapa sin egen bränsle, men det ursprungliga uranet fortfarande en ändlig och icke förnybar resurs.

bridreaktorer

Uppfödare är en speciell typ av kärnreaktor, som är utformade för att maximera produktionen av nyttiga radioaktiva biprodukter, inklusive plutonium.

resursberäkningar

När uran är en icke förnybar resurs Det uppskattas att jordens utbudet har potential att pågå i allt från 700 år till 5 miljarder år. Så även om det inte är förnybar, är det praktiskt taget outtömliga.

    
    Copyright © 2011 give2all.org