välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man läser en kondensator

Postad av : P-O Lennartsson

En kondensator är en enhet som kan lagra en elektrisk laddning. Kondensatorer består av två ledare skiljs åt av en isolator, som kallas dielektrikum. Den Farad är i grunden mycket laddning kapacitet som en kondensator kan hålla, och är lika med 6,25 x 10 ^ 18 elektroner. Genom att följa några grundläggande förfaranden, kan du läsa en kondensator

Du behöver:. . .
Kapacitans diagram


1
Lär dig att läsa en stor elektrolytisk kondensator. Dessa är vanligt förekommande på en pump motor eller fläkt motor för en ugn. Dessa runda, metallkapslat kondensatorer används för att hjälpa "skjuts" en elmotor som är en tung börda läggs på den när motorn första är spänningssatt. Kondensatorn s bläck-utskrivna etiketten allmänt kommer att ha siffror som "400MF vid 370VAC. " Det innebär att kondensatorn har 400 microfarads lagringskapacitet med en övre spänning på 370 volt växelström.
2.
Undersök en liten skiva typ kondensator, som den som finns i en radio . Dessa kondensatorer varierar i storlek från mindre än en krona till så stor som en halv dollar. Det finns i allmänhet ingen spänning, men de ligger mellan 200 och 500 volt. Tryckeriet på skivan har två typer av beteckningar. Om den första siffran var 33, motsvarar detta 33 microfarads. Den andra siffran kan se ut 10%. Detta innebär att kapacitansen betyg kan variera i värde plus eller minus 10% av den tryckta betyg i Farad.
3.
Titta på ett papper kondensator. Den första typen av papper kondensator är en tubulär sort som är allmänt diametern på en penna och ca 1 tum lång. Dessa kondensatorer kommer att ha en Farad beteckning och en spänning som är tryckt på röret. Om behörigheten var märkt som "0,068 multifunktionsmaskin med 600VDC," du skulle tolka detta som 0,068 microfarads vid en övre spänning på 600 volt likström.

Den andra typen av papper kondensator kallas för en inkapslad typ, som i allmänhet är doppade i en plastbeläggning. Denna lilla kondensator kan likna en bit godis-behandlad tuggummi med två tråd ben. Generellt har det bara en enda rad av tryck, med en läsning som "430 +-10%. "Detta betyder kondensatorn är klassad för 430 microfarads, med en variation på 10%.

Tips och varningar


  • Det finns ett stort utbud av kondensatorer som används för många tillämpningar inom elektronik. Vissa kondensatorer är så små att en färgkarta måste användas för att identifiera sina betyg. Dessa färger kan vara antingen en fullständig streckat band som löper diametern på en cirkulär enhet eller en vanlig färgad prick. allmänhet färgbanden läses från vänster till höger, med antingen ett silver, svart eller vit prick eller rand betecknar som band eller dot bör läsas först. Se Resurser nedan för de olika färgkartor i samband med olika typer av små kondensatorer.
  • större elektrolytiska kondensatorer, enligt beskrivningen i steg ett, kan ackumulera elektrisk laddning med "absorbera" statisk elektricitet. Rör aldrig de två kontakten avslutas med en kal finger. Det kan leverera en otäck chock
    Previous:nothing
    Next:hur man gör en solcell från grunden
    
    Copyright © 2011 give2all.org