välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ekosystemet i Amazonas regnskog

Postad av : Jonathan Nyberg

Amazonas regnskog är den största sammanhängande regnskogen ekosystem i världen. Ekosystemet innefattar avrinningsområdet för Amazonfloden. Floden i sig är över 4000 miles lång och är i centrum för hur detta ekosystem. Marken basen är nästan storleken på de nedre 48 staterna i USA Little säsong klimatförändringarna inträffar under året. Medeltemperaturen är ca 78 grader med mycket nederbörd under hela året. Dessa klimatförhållanden har en direkt påverkan på ekosystemet.

Betydelse

landet, floden och dess klimat bidrar till den stora biologiska mångfalden i Amazonas regnskog. En studie från 2005 publicerad i tidskriften Conservation Biology uppskattade att Brasilien, som omfattar över hälften av hela regnskogen, har över 170. 000 olika arter av kända organismer. Enligt naturskyddslagen, en fyra kvadratkilometer delen av regnskog kan innehålla över 400 arter av fåglar ensam. Den varma, fuktiga klimat skapar idealiska förutsättningar för växternas tillväxt.

Struktur

Amazonas regnskog, liksom andra, har en unik ekologisk struktur som påverkar samspel som förekommer i detta ekosystem. Den består av fem lager, alla med sin egen unika floran och därmed, vilda djur som lever varje lager. De två översta skikt består av träd som utgör skogens tak. Trädkronorna bildar en tät lager ovanför, skuggning det tredje skiktet av de lägsta träd. Den fjärde skiktet omfattar skugga tolerant buskar, medan den femte och lägsta skikt består av låga örter. Fåglar och fladdermöss finns på översta lager. Insekter lever lägre skikt, med de stora däggdjuren finns på marknivå.

Plant Life

växter av Amazonas regnskog visa sin mångfald och anpassningsförmåga. Strukturen i regnskogen gör att växter för att hitta sin egen unika ekologiska nischer. The Nature Conservancy ytterligare rapporter om att en fyra kvadratkilometer Området innehåller över 1500 arter av blommande växter och upp till 750 arter av träd. Tyvärr, medan dessa siffror kan låta betydande, utgör de bara en bråkdel av den sanna bilden. Endast en liten del av Amazonas floran har dokumenterats eller studerat deras potentiella medicinska värde. Mycket av ekologin i detta ekosystem förblir okänd.

Wildlife

Liksom växter, fåglar och fladdermöss av Amazonas regnskog anpassade till olika nischer och resurser livsmedel tillgängliga för dem. En studie från 2005 publiceras också i naturvårdsbiologi rapporterade att Amazonas regnskog har över 1. 200 arter av fåglar. Mångfald är också tydligt i andra vilda djur, med en beräknad 427 däggdjursarter, 378 reptiler och 427 groddjur.

Hot

Trots sin enorma storlek står Amazonas regnskog ekosystem miljöbelastning som hotar dess existens. En av de främsta hoten är avskogning. Sedan 1970 har över 200. 000 kvadrat miles av Amazonas regnskog försvunnit på grund av skogsskövling, enligt Monga Bay. Regnskogen jordar är fattiga, saknar fertiliteten. De flesta av de näringsämnen är låsta i ovan mark växternas tillväxt. På grund av ekologin i ekosystemet är återhämtningen svårt, om inte omöjligt.

    Previous:nothing
    Next:de fem klasserna av tagghudingar
    
    Copyright © 2011 give2all.org