välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fysikaliska egenskaper isopropylalkohol

Postad av : Jan-Olof Stoor

isopropylalkohol, som har en kemisk formel av CH3CHOHCH3, ofta kallad alkohol eller isopropanol. Ett av de vanligaste av de alkoholer, har isopropylalkohol en mängd olika användningsområden inom både medicin och industri på grund av dess unika egenskaper.

Egenskaper

En klar vätska, är isopropylalkohol brandfarligt vid rumstemperatur. Tack vare sin lilla molekylstorlek och det faktum att det är polära karaktär, blandar den noga med vatten-något som större organiska molekyler inte kan göra. Dessutom blandar isopropanol ordentligt med andra kolföreningar som etanol (C2H5OH), aceton (CH3COCH3), kloroform (CHCl3) och bensen (C6H6-en ringmärkt kol förening). Isopropylalkohol liknar etylalkohol, som har ett färre kolatom, i lösningsmedel samt avdunstningen. Isopropanol har en kokpunkt på 82,5 grader och en fryspunkt på -88,5 grader Celsius.

Använder

På grund av denna likhet med etylalkohol, fungerar isopropylalkohol och en gallring agent i lacker och bläck. Enligt den kemiska delstaten webbplats, andra användningsområden för isopropylalkohol kylarvätska i öl tillverkning, koppling agent, indunstning agent, polymerisation modifierare i produktionen av polyvinyl fluorid, skum-hämmare, för avisning, konserveringsmedel och värme-utbyte medium. Vindrutetorkare fokuserar också använda isopropylalkohol att fördröja frysning. Åtskilliga hushåll och personliga hygienprodukter, samt läkemedel, innehåller isopropylalkohol.

Desinfektionsmedel

Isopropylalkohol är känd som ett desinfektionsmedel. Enligt den kemiska profiler listas på Scorecard webbplats, är denna alkohol betraktas som "en antimikrobiell, baktericid, fungicid och virucide. " Det används flitigt i sjukhus, lador mejeri-, livsmedels-bearbetningsanläggningar, matställen och de flesta hushåll. Dessutom är det också användas som en "aktuell desinfektionsmedel i djur områden i och runt huset, veterinära institutioner, strukturer gård, områden fjäderfä, kläckerier och djurparker. " Det används också för att sterilisera en mängd utrustning som används i frisersalonger och salonger styling.

    Previous:nothing
    Next:ekosystemet i Amazonas regnskog
    
    Copyright © 2011 give2all.org