välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

chemoreceptors & hjärtfrekvens

Postad av : P-O Lennartsson

Chemoreceptors är kemiska receptorer finns i artärerna som ger blod till hjärnan, hals och ansikte, samt hjärnstammen, eller medulla oblogonda. Dessa kemiska receptorer är känsliga för förändringar i syre. De svarar på dessa förändringar, anpassning av andning som behövs, vilket i sin tur påverkar hjärtfrekvensen. Förändringar i hjärtfrekvens måste övervakas noggrant, eftersom de påverkar blodtryck och hjärtats hälsa

Du behöver:. .
Koncentrationen av syra
Ka värdet av syra.

Vad är Chemoreceptors?

Chemoreceptors är kemikalier som samlar information om miljön som påverkar en organism. I den mänskliga kroppen, chemoreceptors samla in information om graden av syre eller koldioxid i blodet.

Brain Chemoreceptors

Chemoreceptors i hjärnan övervaka nivån av koldioxid i blodet, samt pH-värdet, eller syror. Ökad koldioxid eller minskat pH-nivån gör att chemoreceptors att signalera att hjärtat slår snabbare

Cartoid Chemoreceptors

Chemoreceptors i cartoids -. Par artärer ge blod till hjärnan, ansikte och hals-övervaka syre nivå i blodet. Minskade syre som orsakar dessa chemoreceptors att signalera att hjärtat slår snabbare. När detta händer, sätter det en person löper större risk för stroke.

Oro för hälsan

Ökad hjärtfrekvens leder till ökat blodtryck. Högt blodtryck ger en person en ökad risk för hjärtsjukdom, inklusive hjärtinfarkt och stroke.

Andra faktorer som påverkar Puls

Chemoreceptors är långt ifrån den enda faktorn som reglerar hjärtfrekvensen. Blodtrycket regleras av nerverna i artärerna liksom det hormonella systemet, hjärtfrekvens påverkas av blodtryck. Mängden blod som går in i hjärtat under avyttringen, styrkan i hjärtmuskeln och längden på muskelfibrerna i hjärtat bidrar alla till den takt som hjärtat pumpar blod.

    Previous:nothing
    Next:det bästa sättet att isolera en soda
    
    Copyright © 2011 give2all.org