välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykel Pappa Långben

Postad av : Magnus Ekblad

Pappa längre ben är en av de mest kända spindlar. Ibland kallas källaren spindel, morfar lång ben, pappa lång legger, harvestmen, vibrerande spindlar eller spindlar hus, många människor ser dessa spindeldjur som "bra" eller "hjälpsamma" spindlar, men de är inte spindlar alls. Vetenskapligt dessa spindeldjur är opiliones. Daddy Long-ben arter lever utomhus i skuggiga områden och i hus och källare i hela USA

Identification

Vanligtvis grå eller ljusbrun färg, storögd Daddy Long-ben ser något tunn. Två ögon är placerade på pappa längre ben kropp. Dess kropp är alla en del, med dess huvud och mellankropp smält samman. Extra långa ben ge pappa längre ben sitt namn och en delikat, gangly utseende. När den behandlas kan benen lossna och även fortsätta vibrerande eller ryckningar kort.

Habitat

Daddy lång ben bygga oorganiserat och trassla duk i skrymslen och vrår i hela USA. Enligt Fox skadedjurskontroll, "Webben är en härva av oregelbundna, mjuka delar som liknar en grov horisontell blad ca 25 cm i diameter. " De hänger upp och ner i timmar eller dagar i dessa mörka, fuktiga utrymmen. I naturen, pappa lång ben föredrar att bygga nät i grottor, under stenar eller lös bark och i övergivna djur hålor.

Tillväxt

Harvestmen pappa längre ben, som är gemensamma för USA växa långsamt. Nykläckt Daddy Long-ben är mindre versioner av de vuxna, och måste gå igenom många molts innan den når vuxen storlek. Vanligtvis kommer en ung pappa längre ben vara fullt vuxen till sommaren. Vuxna hanar har kroppar 1 /4 tum lång och benen kan bli upp till 2 inches lång. Honorna "organ sortiment allmänhet från 1 /10 till 3 /10 av en tum lång. Vuxna pappa längre ben leva upp till ett år, men dör tidigare i kallare klimat.

Prey

Daddy lång ben har ett rykte av att vara bra på grund av sin vana att invadera andra spindelväv. Harvestmen äter spindlar, insekter ägg och något annat mjukt insekter. Ibland vibrera de på ett spindelnät för att efterlikna en instängd insekt och lura spindlarna i kommer ut. I naturen, jagar pappa längre ben Tegenaria arter, spindlar Redback och spindlar Huntsman.

Poison

En vanlig missuppfattning är att pappa längre ben är giftiga för människor. Du kanske har hört att "pappa-lång-ben är giftiga spindlar, men att deras huggtänder är för små för att bita människokött. Enligt University of Kentucky Entomologi avdelning, har denna utbredda myten även presenterats som fakta om TV-karaktär visar. Eftersom pappa-lång-ben är faktiskt inte spindlar, men opiliones de inte har gift körtlar och så är inte giftiga.

    Previous:nothing
    Next:Hur bygger getingar nässelfeber?
    
    Copyright © 2011 give2all.org