välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

rock tumlande riktningar

Postad av : Annika Hultén

I den naturliga miljön, stenar och små stenar rulla i bränningen eller på botten av bäckar i århundraden. Denna långsiktiga nötning mot andra stenar och sand skapar en smidig, runda stenar som behagar både ögat och handen.

Syntetiska rock dricksglas förbättra den naturliga processen på två sätt. Det är inte bara stenar jämnas snabbare, ger användningen av mycket fina slipande partiklar en yta så slät att det verkar polerad. Sådana polerade stenar är populära för att göra smycken och andra souvenirer.

Du behöver:
mineraliska eller stenprover
. Skala.
u00A3 2
 slägga (tillval).
Mejsel (tillval).
Handskar.
Skyddsglasögon.
Rock torktumlare.
Assorted tumbling gryn.
Vatten.
Grus och sand (tillval).


1.
Fyll tumlaren med berget proverna. Tumbler kapacitet mäts i vikt: inte överskrider den nominella vikten. Break överdimensionerad prov i mindre bitar med en hammare och mejsel. Använd handskar och skyddsglasögon när du bryter stenar.
2.
Lägg ungefär en matsked grovt grus (60-90 korn) per kilo rock till tumlaren. Om fat av tumlaren innehåller endast en eller två stenar, lägga till lite grus och sand med grus. Lägg tillräckligt med vatten att täcka omkring två tredjedelar av klipporna.
3.
Tumble med grovt grus 24 timmar om dagen i två veckor. Kontrollera tumlaren efter fem till sju dagar för att se om grus har brutit samman. När grus går sönder, tappa ur det smutsiga vattnet och tillsätt mer grovt grus och vatten. Fortsätt att tumla runt ett sammanlagt två veckor.
4.
Kontrollera klippor för vassa kanter. Om det fortfarande kanter och hörn fortsätta tumlande med grova korn för en annan vecka.
5.
Töm tumlaren, tvätta den ordentligt och torka den. Ta bort alla sand från tumlaren och tvätta alla spår av sand från klipporna. Kasta trasiga bitar eller mycket små stenar.
6.
Tillbaka släta klippor till tumlaren och lägga medium grus (120-220 grus) och vatten i samma belopp som i grova polering steg. Tumble i en vecka till 10 dagar.
7.
Töm tumlaren, tvätta bort alla spår av grus och torka tunnan. Tvätta stenarna noggrant för att avlägsna alla spår av mediet grus. Inspektera stenar och kasta några som är trasiga.
8.
Tillbaka stenarna till tumlaren och lägga förpolera grus (500 grit) och vatten som ovan. Använd ungefär tre fjärdedelar av beloppet av förpolera grus som används i grov och medium tumla etapper. Tumble för en till 10 dagar.
9.
Töm tumlaren, tvätta bort alla spår av grus och torka tunnan. Tvätta stenarna noggrant för att avlägsna alla spår av den förpolera grus. Inspektera stenar och kasta någon som har trasiga eller för små för att polera (mindre än u00BC tum eller så).
10.
Återlämna resterande rock till tumlaren och lägga polish-kvalitet grus och vatten. Tumble i två veckor.
11.
Töm tumlaren och tvätta tumlaren och stenar ordentligt. Återgå klipporna till tumlaren och tillsätt vatten och en liten mängd tvål. Tumble för fyra till åtta timmar att slutföra rengöring och polering

tips och varningar


  • hårda stenar såsom jaspis och agat poleras det ordentligt, mjuka prover såsom kalcit eller fluorit kan jämnas men inte polerad.
  • Ha tålamod. Polering ett parti stenar kommer ta flera veckor.
    Previous:nothing
    Next:fregattfågel identifiering
    
    Copyright ©2011