välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

mekaniska egenskaper av mjukt kolstål

Postad av : Magnus Ekblad

Stål består av kol och järn, med mycket mer järn än kol. I själva verket, på sin höjd kan stål har cirka 2,1 procent kol. Kolstål är en av de vanligaste byggmaterial. Det är mycket stark och kan göras från lättillgängliga naturmaterial. Det är känt som kolstål på grund av dess relativt låga kolhalt.

Kemi

Kolstål innehåller vanligtvis 40 poäng av kol som mest. En kol punkt är. 01 procent av kol i stålet. Detta innebär att det har som mest 0,4 procent kol. De flesta stål har andra legeringsämnen än kol för att ge dem vissa önskvärda mekaniska egenskaper. 1018 stål, en vanlig typ av stål, innehåller cirka 0,6 procent till 0,9 procent mangan, upp till 0,04 procent fosfor, och upp till 0,05 procent svavel. Varierande dessa kemikalier påverkar egenskaper som korrosion och hållfasthet

fysikaliska egenskaper:. Styrka

Kolstål är mycket stark på grund av den låga mängden kol som den innehåller. I materialvetenskap, är styrka en komplicerad term. Mjukt stål har hög motståndskraft mot brott. Stål, i motsats till högre kolstål, är ganska formbart, även när den är kall. Detta innebär att den har hög draghållfasthet och slagseghet. Högre kolstål splittras ofta eller spricka under stress, medan stål böjar eller deformeras.

Kvantitativa fysiska egenskaper

Stål har en densitet på . 248 pounds per kubiktum. Det smälter vid 2. 570 grader Fahrenheit. Den har en specifik värme på ca. 122 British Thermal Units (BTU) per kilo, per kubiktum.

Usability

Kolstål är särskilt önskvärt för byggnation på grund av dess svetsbarhet och skärbarhet. Grund av sin höga hållfasthet och formbarhet, är det ganska mjukt. Detta innebär att den lätt kan bearbetas jämföras med hårdare stål. Det är också lätt att svetsa, både för sig själv och till andra typer av stål. Det tar på en fin finish och är polishable. Det kan dock inte härdas genom värmebehandling, eftersom högre kolhalt kan. Detta är inte helt en dålig sak, eftersom hårdare stål är inte lika starka, vilket gör dem ett dåligt val för byggprojekt.

    Previous:nothing
    Next:florida vilda fåglar identifiering
    
    Copyright © 2011 give2all.org