välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

utrotningshotade djur i Indien

Postad av : Annika Hultén

Förenta nationernas miljöprogram World Conservation Monitoring Center anser Indien en av 17 "megadiverse" länder. Kollektivt, djur och växter i dessa länder står för 70 procent av världens biologiska mångfald. Enligt konventionen om biologisk mångfald (CBD), har 89. 492 djurarter hittats i Indien. CBD konstaterar att 38 av Indiens 397 däggdjursarter och 72 i 1232 fågelarter är hotade, som enligt den internationella unionen för naturvårdsunionen (IUCN), betyder att de snart kan vara utdöd.

större för-Horned asiatiska noshörningar

Ju större en-horned asiatisk noshörning är en växtätare som lever i träsk och flodslätter. Även sortimentet en gång i delar av Pakistan, norra Indien, Nepal, Bhutan och södra Kina, med 2010 arten är i allmänhet begränsad till parker i Indien och Nepal. Enligt Smithsonian National Zoological Park, finns det cirka 2. 000 personer kvar i det vilda.

Delar av noshörning, är de utmärkande keratin hornet uppe sin näsa i synnerhet, som används i traditionell kinesisk medicin. Detta har resulterat i tjuvjakt, vilket har bidragit till slutet för den arten.

Bengal Tiger

Tigern är den största medlemmen i kattfamiljen. Den bengaliska tigern, även känd som den indiska tiger, är en av nio underarter av tigrar, av vilka tre är utdöda. De flesta bengaliska tigrar lever i skogar och gräsmarker i Indien, men det finns mindre populationer i Nepal, Bhutan, Bangladesh, Kina och Burma.

Även World Wildlife Federation (WWF) uppskattar att det finns cirka 1. 850 bengaliska tigrar kvar i det vilda-det mest av alla tiger underarter-det som är kategoriserade hotad på IUCN: s lista över hotade arter. Enligt WWF, trots ansträngningarna för att skydda den bengaliska tigern genom tiger reserver, tjuvjakt fortsätter att vara ett allvarligt hot mot arternas överlevnad.

Lion-tailed Makaker

Den sociala lejon stjärt makak är endemisk för den Ghats bergen i västra Indien. De bor i fickor av skog som kallas sholas. Denna art av apor kan identifieras genom sitt svarta hår och grå man. Det har fått sitt namn från dess svans, som slokar och har en tofs vid slutet likt ett lejon.

Lejonet stjärt makak är den enda arten makak IUCN anser hotade. Förstörelse av livsmiljöer är det största hotet mot dess överlevnad, enligt Smithsonian National Zoological Park.

Indisk elefant

Den indiska elefanten är en underart av den asiatiska elefanten. Enligt WWF finns det mellan 20. 000 och 25. 000 individer kvar i det vilda. De är fördelade över hela flera länder, däribland Indien, Bangladesh, Nepal, Kina och Kambodja. IUCN betraktar dem som hotade.

WWF listar förlust av livsmiljöer och konflikter med människor som två av de största hoten mot asiatiska elefanter, som också jagas-olagligt-för deras elfenben.

    Previous:nothing
    Next:hur en sierra skjorta
    
    Copyright © 2011 give2all.org