välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man skapar eldklot

Postad av : Jonathan Nyberg

Vid något tillfälle nästan alla har haft en önskan att spela med ett eldklot. Den fängslande utseende och skenbara omöjligheten att kunna hålla ett glödande klot i handen lånar en viss magisk kvalitet för att dessa experiment, och möjliggör en intressant lektion i vetenskapen bakom branden. Trots att det finns risk för detta experiment, eftersom det är den tid man har att göra med eld, det är en relativt säker procedur som kan leda till en oförglömlig upplevelse

Du behöver:
100% bomullstyg.
Tråd och nål.
Sax.
Lättare bränsle.
Ljusare.


1.
Trä nålen med hjälp några inches av tråd.
2.
Samla bomullstrasa (du kan använda en gammal T-shirt eller klippa en bit från en bult av tyg) och tuss den till en boll.
3.
Pierce genom centrum av din boll av bomull med hjälp av nål och tråd. Dra tråden ut genom den motsatta sidan av bollen av bomull och linda utsidan av bollen tätt med tråden att se till att tråden dras spänd, hålla bollen tätt kompakt. När du har svept omkrets av bollen, bit tillbaka igenom den och fästa snöret på den motsatta änden. Detta garanterar att din boll inte faller isär när du tänder eld på.
4.
Blötlägg bollen ordentligt med tändvätska, var försiktig och inte spilla det på armarna eller kläder.
5.
placera bollen på en säker, eldfast underlag, som t. ex. en tallrik eller kastrull. Även om du kan lätta bollen medan du håller den, vilket framgår i många online video, kan detta vara farligt och bör i allmänhet undvikas.
6.
Light bollen i brand med hjälp av en tändare eller tändsticka. Den eldklot kan hanteras så länge det finns tillräckligt med bränsle i bollen för att den inte genererar rök. När bollen börjar svartna eller skapa rök, har branden flyttat på tyget och ska släckas omedelbart. Den faktiska bomullstuss kan återanvändas flera gånger så länge det inte brinner under processen.

Tips och varningar


  • Var försiktig när du experimenterar med eld. Ha alltid uppsikt av vuxen och brandsäkerhetsutrustning i närheten. Den eldklot kan vara svårt att släcka, så håll en hink med vatten eller lufttät behållare nära i fall det blir för varmt.
    Previous:nothing
    Next:utrotningshotade djur i Indien
    
    Copyright © 2011 give2all.org