välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är rev byggs?

Postad av : P-O Lennartsson

Korallrev är levande organismer som inte bara tjänar som sevärdheter undrar men är livsmiljöer för tusentals arter. Rev tillbaka miljontals år. Världens största är Stora Barriärrevet utanför Australiens kust, relativt unga på cirka 500. 000 år gammal. Rev tjäna som turistmål, källor mat och en resurs för medicinska framsteg. Under årtusenden, reven bygga sig upp från en korall skelett till hela ekosystem

Geografi

rev, medan han tjänstgjorde i livsmiljöer själva, är organismer, dvs de har sina egna livsmiljöer. De växer mellan tropikerna Kräftans och Stenbockens, enligt Office of Naval Research. Rev växer bäst i klart, grunt vatten där de får mycket solljus. De är bäst anpassade till Fahrenheit vatten temperaturer på höga 70-talet till höga 80-talet. De bor också bättre i saltvatten, med salthalt är mellan 34 och 37 delar per 1. 000.

Coral

rev börja med korallen. Coral polyper, som är mjuk funktionshinder ryggradslösa djur, utdrag kalcium från vattnet. De bor i kalksten fall, som de lämnar efter sig och bygga enskilda koraller. Polyper knopp när de växer, vilket är vad som orsakar korall att ha olika former. En liten alger, zooxanthellae, bor inne i polyper och skördar solljus, mata polyper. Polyperna avfall foderprodukter algerna, som omvandlar avfallet till kväve och fosfor, och ge den energi.

Reproduktion

Vissa koraller reproducera sig asexuellt, vilket innebär en delar till nya koraller. Andra förökas sexuellt genom massa lek. Polyper är man eller kvinna. De släpper spermier och ägg, som flyter upp till ytan. De befruktade ägg som sedan överleva komma tillbaka på revet och bildar nya koraller.

Växter Djur

Algerna är de första vattenlevande växter att bebo korallrev. Andra vattenlevande växter, t. ex. sjögräs, lägger grunden för en biomen näringskedja. De mindre fiskar och djur som äter växterna attrahera större rovdjur. Tusentals arter ger färg och liv till korallreven runt om i världen, teoretiserade varje rev unik bygger på de typer av djur-och växtlivet har.

Typer

Charles Darwin, känd för att införa hela världen till evolutionen, att atoller, som är korallrev som omger laguner, inledde med omgivande vulkaniska öar. Fringe reven kan utveckla runt en öns kustlinje. Om ön sänkor eller urholkar över tid, kan det skapa laguner mellan land och revet, som blir en barriär revet. Om marken försvinner helt, lämna en enda lagunen mitt i revet är det en atoll.

    Previous:nothing
    Next:Oregon murklor svamp jakt
    
    Copyright © 2011 give2all.org