välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

diy laser projektor

Postad av : Jan-Olof Stoor

En laser projektor skjuter strålar av laserljus i alla riktningar för att ge en spektakulär "ljusshow" i mörkret. Du kan göra en laser projektor utan att behöva expertis i hur laser fungerar. Du behöver en grön laserpekare köpt från en hobby butik eller apotek, samt vissa leveranser hårdvara och hushåll. Den gröna laserpekaren kanske inte ser lika bra som en kommersiell modell, men laserljuset det sätter ut kommer att se lika bra att alla som passar

Du behöver:.
Grön laserpekare.
2-av-2-tums bryts glasskiva.
Limning lim.
3-volts motor.
Två 1-tums diameter galvaniserade rör, 1 fot långa.
1-tums diameter galvaniserad metallrör, 6 inches lång.
1-tums diameter galvaniserad metallrör, 4 inches lång.
Fyra 1-tums diameter galvaniserad metall armbågsled.
Tidning.
Två AA-batterier.
"AA" batterihållaren.
Eltejp.
Silvertejp.
Wire.
Borrmaskin.

Laser projektorn stå


1.
Placera 4-tums galvaniserad metall röret vertikalt på ett bord. Placera armbågsled på båda ändarna av 4-tums galvaniserad metall rör med den öppna änden av en armbågsleden uppåt och den öppna änden av den andra armbågsleden vänd åt höger.
2.

Placera ena änden av 6-tums galvaniserad metall röret i armbågsleden vänd åt höger. Placera en armbågsleden på andra änden av 6-tums galvaniserad metall rör med den öppna änden uppåt.
3.
Placera ena änden av vardera av de två 1-fot galvaniserad metall rören i de öppna ändarna av de två armbågsled. Placera en armbågsleden ut på den fria änden av 1-fot galvaniserad metall rör som är ansluten till uppvinklade armbågsleden. Rotera armbågsleden som bara var fäst så att den är vänd mot vänster.

Göra Laser


1.
Placera ett ark av tidningen på bordet. Placera brytningsfel glas på tidningen. Försiktigt borra ett hål i mitten av glaset, göra hål med samma diameter som axeln på motorn. Applicera en droppe bindning lim runt hålet. Placera änden av motoraxeln i hålet. Låt bindning lim som fastställts för för en dag
2
Fäst kablarna till motorn med hjälp av en svart tråd till den negativa polen. . (-) Och en röd tråd för den positiva ( +). Placera motorn i armbågsleden som är vänd mot vänster, kör tråd genom rören och ut ur andra armbågsleden. Placera "AA" batteri knäppa på sidan av armbågsleden. Wrap tejp runt "AA" batterier kick att hålla det till armbågsleden
3
Fäst den exponerade änden av den svarta kabeln till den negativa. . (-) Kontakt på den "AA" batteri snap, med hjälp av eltejp. Upprepa denna procedur med den röda kabeln och den positiva (+) kontakten.
4.
Applicera bindning lim på sidorna i armbågsled där den möter motorn att säkra de två tillsammans. Låt bindning lim för en dag.
5.
Sätt i två "AA" batterier i anslutningarna på "AA" batterier kick att starta refraktiva glaset rotera.

6.
Sätt den gröna laserpekaren i armbågsleden i andra änden. Slå på laserpekaren för att se grönt laserljus skjuta ut i alla riktningar.

tips och varningar


  • Titta inte direkt in i laserljuset, eftersom det kan skada näthinnan.
    Previous:nothing
    Next:hur man skapar eldklot
    
    Copyright © 2011 give2all.org