välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varningssignaler av surt regn

Postad av : Magnus Ekblad

Surt regn är någon nederbörd att insättningar syra eller försurande ämnen på ytorna den kontakter. Syran kommer från föroreningar i luften, vanligtvis svavel eller kväve. Surt regn förstör växter, hotar djurliv och skadestånd känsliga ekosystem genom att påverka ytvatten, mark och växtlighet. Det bästa sättet att förhindra surt regn är att minska mängden föroreningar i luften.

Marken ändringar

Surt regn kan orsaka förändringar i marken, vilket kan påverka framtida växters tillväxt. Till exempel under de senaste årtiondena har kalcium minskat med 50 procent i jorden vid den Hubbard Brook Experimentell Forest i New Hampshire, enligt en rapport från Hubbard Brook Research Foundation (HBRF) som visas på webbplatsen för universitetet i New Hampshire. I samma rapport konstaterar att surt regn också leder till ökade svavel, kväve och löst oorganiskt aluminium. Stiftelsen varnar för att dessa förändringar kan få "allvarliga konsekvenser", t. ex. dåliga förhållanden för växtodling och försenade återbetalningar ekosystem.

plantskolor

Ny forskning visar att surt regn skador träd i större utsträckning än man tidigare trott, enligt HBRF rapporten. Stiftelsen citerar forskning "som visar sura nedfallet har bidragit till minskningen av röda granar i hela östra USA och socker träd lönn i mellersta och västra Pennsylvania," i motsats till tidigare forskning som funnit icke väsentliga bevis för effekten av surt regn på vissa träd . Några symptom på effekten av surt regn på träd är dåliga trädens tillväxt, ökad känslighet för frysskador, dålig krona skick och träd död, enligt stiftelsen.

Minskad ytvattenkvalitet

HBRF rapport säger att det finns tre stora tecken på vattenkvalitet njurfunktion på grund av surt regn: ökad surhetsgrad (lägre pH), ökande halter av aluminium och sänkte syra-neutraliserande förmåga. Exempelvis nämner stiftelsen forskning som visar att "41 procent av sjöar i Adirondack bergsområdet i New York och 15 procent av sjöarna i New England uppvisar tecken på kroniska och /eller episodiska försurning. " Även stiftelsen rapporterar att ytvatten i hela nordöstra U. S. har nu förhöjda halter av aluminium. Alla dessa förändringar skada ekosystemen i bäckar, dammar och sjöar, inklusive fisk och djurliv som lever i och runt dem.

    
    Copyright © 2011 give2all.org