välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

användningar av magneter för barn

Postad av : P-O Lennartsson

Magneter ha ett särskilt intresse för barn. Förmågan av magneter att handla på distans, dra på järn, kobolt och andra metallföremål och locka eller repellerande andra magneter kan tyckas nästan magisk, och vara en källa till utbildning samt underhållning.

Polar Fields

Den magnetiska kraft är en viktig lag av fysiken som är avgörande för våra liv. Barn kan använda magneter som ett sätt att lära sig om och utforska denna kraft. En vanlig magnetiska experiment är att försöka hålla två bar magneter tillsammans i olika konstellationer. Ett barn kommer snabbt att upptäcka att dessa magneter endast kommer att passa ihop i vissa riktningar när deras magnetiska fält är i linje, och kommer stöter ifrån varandra när deras magnetiska fält är i opposition. Detta bidrar till att visa att magneter har polariserade områden, och att nordpol en magnet drar till Sydpolen för en annan, men stöter bort en annan Nordpolen.

Ser Field

Med hjälp av järnfilspån, barn kan faktiskt se ett magnetfält. Strö ett tunt lager järnfilspån på en bit papper eller ett ark genomskinlig plast och rymma en magnet på den andra sidan av bladet. De anmälningar kommer att radas upp med ett magnetfält, som visar dess form.

Experimentell metod

magneter kan användas för att hjälpa till att undervisa barn om den experimentella metoden där vetenskapsmän göra förutsägelser, genomföra experiment och dra slutsatser baserade på dessa experiment. Ge varje barn en liten stavmagnet och en rad gem. Be honom att förutsäga hur många gem magneten kommer att kunna plocka upp. Har honom att plocka upp en, sedan en kedja av två, sedan tre tills magneten inte kommer ha något mer och ha honom registrera antalet.

Då, ge barnet en andra magnet och har honom hålla de två tillsammans, sida vid sida eller nordpolen till sydpolen. Har honom förutsäga hur många magneter de två tillsammans kommer att kunna hålla, skriva ner sina prognoser och mäta det. När han har gjort detta andra försök har slutsatserna barnet rita. Vad betyder det att de två magneterna kunde plocka upp fler klipp än en ensam? Barnet ska dra slutsatsen att deras magnetiska fält kombineras till en enda, mer kraftfull fält.

Armband

Magneter kan också användas för kul det har ingenting med vetenskap att göra. En populär leksak för barn är den magnetiska armband. Sträng ett antal små sfär magneter tillsammans i en kedja och svepte kedjan runt handleden, fäster de båda ändarna tillsammans. Du har nu en magnetisk armband som ska sitta på plats tills du drar magneterna isär. Du kan också ta isär och flytta den till en rad intressanta figurer.

Magnetisk Levitation

En populär magnetisk trick med barn är levitation. Bygg en enkel ställning genom att hålla en dymling till en träbotten så att pluggen rakt upp och ner. Sedan erhålla ett antal ring magneter. Trä en ring magnet på pluggen. Sedan skjuter en andra den så att den har den motsatta polen på topp. Den andra kommer att flyta ovanför det första. Placera den tredje i motsatt riktning mot den andra och så vidare. Flera magneter kommer att flyta ovanför varandra på en enda bas.

    
    Copyright © 2011 give2all.org