välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Djur & vegetation på korallrevet

Postad av : Annika Hultén

Haven täcker cirka 70 procent av jordens yta, vilket gör de marina ekosystemen viktiga för hälsan hos planeten. Korallrev representerar områden med mycket koncentrationer av marint liv och näringsämnen. Vattenförhållanden avgör var korallrev. Enligt National Oceanic and Atmospheric Administration, hav temperaturer måste vara över 64 grader Fahrenheit i syfte att ge den nödvändiga livsmiljö för rev-huset korall

Funktion

Bildandet av korallrev kräver grunt vatten där solljuset kan tränga igenom. Deras existens illustrerar hur dess djur och växtlighet skapa sin egen miljö. Korallrev bildas av karbonat som utsöndrar organismer som koraller. KORALLRÖD rödalger bidrar också till deras bildande. Karbonat är den kemiska grunden för reven. Samspelet mellan organismer och deras miljö visa på komplexiteten i detta ekosystem.

Typer

Där finns tre grundläggande typer av korallrev, med variationer sinsemellan. Alla rev krävs att det föreligger någon typ av grund att utvecklas. Rev växer ut från klippiga stränder öarna. Barriärrev form längs stränderna av kontinenterna, mat och livsmiljö för en mängd marint liv. Enligt World Wildlife Fund, 1. 616 mil Stora Barriärrevet i norra Australien omfattar över 350 arter av koraller och över 30 marina däggdjursarter. Slutligen är den tredje typen av korallrev atoller. En atoll är i huvudsak en ö av koraller.

Betydelse

Enligt US Environmental Protection Agency (EPA), korallrev ekosystem erbjuder livsmiljöer och mat för mer än en fjärdedel av alla kända fiskarter. Mer än 5. 000 arter av blötdjur beror på dessa ekosystem. Dessutom innehåller Stora Barriärrevet systemet mer än 500 arter av alger samt en fjärdedel av alla kända arter av sjögräs.

Hot

Korallrev ekosystem står inför flera allvarliga hot mot miljön. Det finns omedelbara tryck från sediment nedfall på reven, särskilt plym och rev hinder. Sediment kan molnet det grunda havet vatten, stör fotosyntesen hos alger och andra växter i samband med korallrev. Det kan också påverka korall, som är delvis fotosyntetiserande. För att dessa organismer att göra mat, de behöver solljus. Klimatförändringarna har också påverkat koraller genom en process som kallas korallblekning. Varm ocean vatten orsaka explosioner av alger tillväxt, vilket resulterar i en förlust av korallrev.

Förebyggande /Lösning

Stora barriärrevet är skyddat av Stora Barriärrevet Marine Park Authority i Australien. Den byrå som identifierade problemområden och har genomfört planer för skydd. Men två tredjedelar av världens korallrev oskyddade. Ironiskt nog skapar mångfald av reven egna problem. Överflödet och koncentration av fiskpopulationer lockar kommersiella fisket, vilket ofta leder till att icke-målarter. Fiske restriktioner i känsliga områden behövs för att skydda reven. För att mildra effekterna av korallblekning, minskningar i utsläppen av fossila bränslen är avgörande för att förhindra att havet temperaturer från att stiga ytterligare.

    
    Copyright © 2011 give2all.org