välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man mäter vattenhalten i frön

Postad av : Valon Istrefi

De celler hos alla levande ting innehåller vatten, och växter är inte annorlunda. En anläggning säd är ett embryo, eller baby växt, inneslutna i ett skyddande skal. Ett av Shells jobb är att förhindra att frön från att bli helt uttorkad, eller torkade ut. Anläggningen embryo kommer att dö om det händer. Du kan mäta vattenhalten i fröna genom att mäta deras massa och sedan torka dem och mäta deras massa nytt. Vattnet har försvunnit under torkning kommer att stå för skillnaden i massan

Du behöver:
Mortel med stöt.
Exsickator (ugn eller en inkubator kommer att fungera).
Skala.


1.
Använd din vikt skala för att mäta massan av din mortel. Antag som ett exempel att mortel och stöt har en massa på 250 gram (g).
2.
Placera fröna inuti mortel och använda din skala för att mäta massan av murbruk , mortel och frön tillsammans. Antag att alla objekt tillsammans har en massa av 300 g. Det innebär att frön till en massa av 50 g till mortel.

Det exakta antalet frön du använder spelar ingen roll. Men ju mer du använder, desto bättre din eventuella vattenhalt beräkning kommer att gälla alla frön av samma typ.
3.
Använd mortelstöten att slipa fröna i morteln. Breaking fröna öppna kommer att låta dem torka ut mycket snabbare. Var noga med att inte tappa något frö material som du gör detta.
4.
Placera mortel och stöt med de krossade fröna i en inkubator eller ugn inställd på 100 till 150 grader Fahrenheit. Extrema temperaturer bör inte användas, utan det är att exponera frön till varm, torr luft under en tid. En timme bör vara mer än tillräckligt för att förånga all fukt ur fröna. Murbruk och pestles är oftast gjorda av sten eller keramik och kommer inte att skadas av dessa temperaturer.
5.
Bort det dödliga, mortel och frön från inkubatorn eller ugnen och åter mäta sina massan på din skala. Antag att den nya massan är 280 g. Det skulle innebära fröna förlorat 20 g vatten
6
Beräkna vattenhalten i fröna för att beräkna den andel av sin massa som var vatten, så här:. .

Fukthalt av frön=20 g /50 gx 100 procent=40 procent

Fröna var 40 procent vatten.

    
    Copyright © 2011 give2all.org