välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför form virvlar i toaletten?

Postad av : Jeanette Morales

När du spolar en toalett, flyttar vattnet nedåt i moturs riktning. Denna effekt är känd som bubbelpool effekt. Den bubbelpool framkallas av styrkor på centrum av det virvlande vattnet såsom tyngdkraften, som orsakar allt omkring mitten för att sugas in i mitten av bubbelpoolen

Du behöver:. .
Compound ljusmikroskop
Beredda objektglas.

Vad är en bubbelpool?

Ordet "Whirlpool" avser varje vattenförekomst som innehåller roterande strömmar. Strömmarna bildar en virvel, eller hålrum, kaviteten tenderar att suga något runt den i mitten av bubbelpool

styrkorna och virvlar

bubbelbadkar orsakas av två krafter mot varandra. . Vatten spinning skapar en kraft som går i en riktning, medan vattentrycket i det omgivande vattnet skapar en kraft som går i motsatt riktning. Enligt Moment of Science, samspelet mellan dessa två krafter skapar ett tillstånd där vattnet ständigt snurrar och kontinuerligt dras till centrum. Flushing en toalett skapas en tillfällig virvel av detta slag.

Vad händer när du spolar toaletten?

När du spola toaletten, drar en kedja på bottenventilen, vilket gör att skålen för att snabbt fylla med vatten från tank. Samtidigt öppnar dräneringshålet i botten av toaletten, fick vatten att gå ut. Trycket från vattnet går in i skålen och ur skålen samtidigt skapar bubbelpool effekt.

Syftet med bubbelpool effekt

Utan bubbelpool verket skulle avfall inte gå ner i avloppet på toaletten . Den bubbelpool suger allt i toaletten mot centrum. Således är avfall elimineras i toaletten drog mot centrum och ner i avloppet.

Clogs

En toalett träskor när något blockerar dräneringshålet från kvarvarande öppna tillräckligt länge för att skapa bubbelpool effekt. När en täppa inträffar, vatten och avfall sugs inte ner i avloppet på toaletten. Istället för att gå ner ansvarsfrihet hålet fortsätter vatten att fylla skålen, och toaletten kan svämma över.

    
    Copyright © 2011 give2all.org