välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

intressanta fakta om japansk skalbaggar

Postad av : Jan-Olof Stoor

Den japanska skalbaggen är en icke-inhemska arter av skarabé skalbagge som besitter attraktiva metallic grön och färger koppar, och en stor matlust. Den japanska skalbaggen äter ca 400 sorters växter och är en stor skadegörare på gräsmattor och jordbruk. Begränsas huvudsakligen till den östra halvan av USA, är den japanska skalbaggen vad Ohio State University Extension termer en "skeletonizing" insekt, vilket innebär att den äter all vävnad från löv, överger endast vener i lövverket.

Du behöver:
karamellfärg.
Spade.
Vatten-effektiv duschmunstycke.
Naturliga rengöringsmedel.

äggläggning

Den vuxna japanska skalbaggarna para sig snart efter sin uppkomst från marken. Honan gräver så djupt som 4 inches ner i marken och startar äggläggande process som kan pågå i många veckor. Honan lägger upp till fyra ägg varje tre eller fyra dagar, kompisar igen och lägger fler ägg. Vissa kvinnliga japanska skalbaggar kan om så många som 60 ägg under sin livstid. Äggen är ungefär en 16: e av en tum i längd och ta på en mer rundad form som de absorberar vatten från marken.

Grub Formulär

Den japanska skalbaggen grub spenderar så mycket som 10 månader under marken, som livnär sig på sådana saker som växtrötter. Den grub kommer tunneln längre ned för att undvika torka i det övre skiktet av jord och att fly den kalla vintern. Det genomsnittliga avståndet en grub rör sig vertikalt i marken är vanligtvis cirka 30 inches, även om vissa har gått så långt som 16 meter att hitta mat, noterar University of Kentucky College of Jordbruk hemsida. Larver in i en puppa fas i slutet av våren och kommer från marken som vuxna till sommaren.

lukter

Den japanska skalbaggen är helt beroende av olika dofter, eftersom den väljer sin mat ofta av lukten. Den första vuxna som tar sig upp ur marken och på växter börjar snabbt att äta. Dessa skalbaggar producera en lukt som lockar de nya framväxande vuxna till föda. Dessutom honorna släppa en hormonell doft som ger män till dem för parning ändamål.

Effekter

Direkt solljus är oftast en förutsättning för en japansk skalbagge, eftersom de föredrar att äta växter som utsätts för full sol. Skalbaggen i sig inte kan göra mycket skada under en kort tid, men insekterna kommer att samla på en anläggning och tugga upp från den övre delen nedåt. Den japanska skalbaggen stutar klara av tuffa lövverk och äter den tunnare blad. Med möjligheten att flyga så långt som fem miles, kan den japanska skalbaggen påverka ett stort geografiskt område.

Predators

Den naturliga predatorer av denna skalbagge finns många fåglar som gladeligen äter dem när de möter en. Arter, såsom Bobwhite vaktel, kråka, grackle, stare, Kattfågeln, TYRANNFÅGEL, Robin och sparv, alla konsumerar japanska skalbaggar. Larver är känsliga för glupsk näbbmöss och mullvadar, samt skunkar, ett däggdjur som sliter sönder gräsmattor och orsakar ännu mer skada än den skalbaggen grub kommer som den söker efter en måltid. Insekter som bönsyrsan äta japansk skalbaggar, liksom arter som införts från Asien till kontroll skalbagge nummer, som olika parasitsteklar och flugor.

    
    Copyright © 2011 give2all.org