välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man spara vatten & mark

Postad av : Ulf Friberg

Vatten och mark är två viktiga aspekter att ha ett friskt ekosystem och liv. Vatten och mark får ofta förorenat eller förstört, vilket gör dem olämpliga att dricka eller odla med. Följ enkla bevarande tips för att skydda jordens värdefulla och värdefulla resurser

Du behöver:.
Hushållsfärg
Spade.
Vatten-effektiv duschmunstycke.
Naturliga rengöringsmedel.

Hur man spara vatten


1.
Kontrollera om vattenläckor i huset att hitta om du slösar onödigt mycket vatten. För att kontrollera din toalett, placera några droppar karamellfärg i ryggen tanken. Spola inte din toalett. Återkom om några timmar för att se om någon karamellfärg har trängt ner i skålen. Om det har, har du en läcka. För att kontrollera rörledningar läckor i ditt hus, se upp för oförklarliga toppar i din vattenräkning. Om ditt vatten räkningen ökar utan att du använder mer vatten, kanske ett rör läcka vara den skyldige.
2.
Använd mindre vatten. Enkla åtgärder som att slå kranen av medan du borstar tänderna och tvätta rätter kan göra stor skillnad i vatten avfall. Du kan också installera ett effektivt duschmunstycke till duschen som spray mindre vatten.
3.
Förorena inte vatten. Använd sunt rengöringsmedel utan skadliga kemikalier så att du inte skölja gifter ner ditt avlopp och in i ditt avlopp. Om du planerar att gör med mediciner, men töm inte dem i toaletten. De kommer att lösas upp i vattnet, och de läkemedel som kan skada andra. Undvik också att skölja kemikalier och trädgårdsavfall i system gatan rännstenen. Dessa gör så småningom sin väg till ditt lokala floder och kan utgöra en fara för det vilt som lever där.

Hur bevara mark


1.
Break vinden. Fördelaktigt matjord ofta blåser bort från gårdar och där det behövs mest för att hjälpa växterna växer. För att hålla detta från att hända, plantera en rad med träd på vindsidan gränsen av din bostad. Träden kommer att bryta vinden när den träffar dem och hjälper till att hålla jorden från att blåsa bort.
2.
Använd kompost på din mark. Kompost består av organiskt avfall från ditt hus. Spara kärnor av dina äpplen och huden från bananer och använda den som kompost. Vissa människor köper kompostering maskiner för sina hem. När du använder en kompostering maskin, helt enkelt kasta alla dina hushållens organiska avfall i den. Maskinen kommer att förvandla ditt avfall till en rinnande soppa. Soppan innehåller alla näringsämnen ur avfall. När du lägger till soppa till jorden, kommer det att fylla på markens näringsämnen.
3.
Terrass din kullar. Marken är tvättas bort ned någon gång det regnar. Terrassering innebär gräva steg med en spade i marken för att bryta upp en sluttning. De steg hålla vikten från tvätta bort jord och vatten vid regn genom att göra marken platt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org