välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hemlagad förångaren glödlampa

Postad av : Charlotte Wannberg

Förångare utlopp i atmosfären, befuktning utrymmet. En förångare kan hjälpa dem som lider av en förkylning eller allergi. Medan en Vaporizer glödlampa inte kan vara den perfekta botemedlet mot förkylning, är det en fängslande vetenskapligt experiment. Glaset på en glödlampa är värmetålig. När urholkad, är det möjligt att fylla glaset med vatten och göra en preliminär förångaren. Om du är nyfiken på komponenterna i en glödlampa och vill se vatten avdunsta, kanske en hemmagjord förgasare göra susen.

Du behöver:
Paper
. Needlenose tång.
Skruvmejsel.
Salt.
Matsked.
Vävnad.
Vatten.
Klädnypa.
Värmekälla (stearinljus eller brännare).


1.
Sätt upp en arbetsstation. Fastställa konstruktion papper eller tidningar. Detta kommer att göra uttag av glasskärvor och skräp lättare.
2.
Tag i löda punkt på slutet av glödlampa med en tång. Om du vrider lampan så den del som skruvar i mot dig, är löda punkt på spetsen. Grip denna punkt med en tång och vrida. Detta kommer att bryta anslutningar och tillåter dig att dra ut i slutet.
3.
Crack glaset isolator genom att vrida den med tång. Isolatorn är inne i metall bit längst ned på lampan. Denna del säkrar filament. Var försiktig-markerna blir skarpa
4
Placera en skruvmejsel inuti glödlampan och bryta påfyllningsröret. . . Den fyller röret omsluter trådar. Vrid glödlampan uppåt, så metallen är nere, och låta röret och glödtråden montering falla ut på pappret.
5.
Lägg en matsked salt på insidan av den tomma lampan. Skaka salt runt, vilket kommer att skura inne för att ta bort kemisk beläggning
6
Sätt in en vävnad inne i glödlampan och torka den runt för att ta bort skräp och pulver. . . Fukta vävnaden om den torra man inte städar ordentligt. Använd inte en mättad vävnad, vilket kommer att bryta upp inne i lampan. Istället bara fukta vävnaden.
7.
Fäst en klädnypa till metallen slutet av glödlampan. Detta kommer att fungera som hållare.
8.
fylla klotet halvvägs med vatten. Håll lampan över en låga. Detta kommer att förånga vattnet, skicka det i luften.

Tips och varningar


  • glas, med en glödlampa är bräcklig och skarp.
  • Akta brännskador eller brand.
  • Ta bort allt papper från området innan uppvärmning glödlampan.
    
    Copyright © 2011 give2all.org