välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

definition av en löpmeter

Postad av : Valon Istrefi

Konventionen av Meter är ett internationellt fördrag som ger presidiet International des Poids et Mesures (BIPM) behörig att upprätta en global standard för mätning. I det resulterande internationella enhetssystemet (SI), är mätaren grundenheten för längd och definieras som avståndet ljuset färdas på 1 /299, 792. 458 THS av en sekund. Mätaren är förkortad med bokstaven "M"

platina-iridium Standard

År 1889 var prototypen av en meter etablerat som längden av en platina-iridium stav fortfarande kvar i Frankrike under kontrollerade förhållanden.

nuvarande definitionen

Den nuvarande definitionen av en meter grundades 1983 vid den 17: e konferensen Generale des Poids et Mesures (CGPM).

Speed of Light

ljusets hastighet i vakuum är definierad som 299. 792. 458 meter per sekund. Ljusets hastighet i vakuum är den nuvarande standard för mätaren.

Prefix

Längder större och mindre än mätaren är förkortade med hjälp av prefix upprättas för alla multipler och submultiples av det metriska systemet basenheter. Vanliga prefix omfattar kilo-(1000), centi-(1/100-del) och Milli (1/1000-dels).

Meter-Foot Omvandling

Även SI är en internationell standard för mätning av längd, är foten fortfarande vanligen används i Förenta staterna. Detta kräver att omvandla mätningar som görs i meter till meter. En meter är lika med 3,048 fot. Att konvertera fot till meter, helt enkelt multiplicera antal meter med 3. 048 meter per meter.

    Previous:nothing
    Next:vad är Medelhavet ljungen buske?
    
    Copyright © 2011 give2all.org