välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar frekvensen av en period

Postad av : P-O Lennartsson

En period är tiden --- brukar mätas i tid --- det tar att fullborda av en regelbundet återkommande fenomen. Frekvens är antalet förekomster av fenomenet per tidsenhet. Du kan enkelt konvertera en åtgärd i den andra med ett enkelt aritmetiskt manipulation

Du behöver:. . .
Stoppur


1
bestäms den periodens längd i sekunder . Till exempel kan du mäta tiden med ett stoppur. Om en period inträffar för fort att mäta exakt, kanske du vill mäta flera perioder och sedan dela med antalet. Till exempel kan dina hjärtslag vara för snabb att mäta tiden mellan beats med ett stoppur, men om du mäter livslängd på tio slag och dividera med 10, då du får en bättre mätning av perioden mellan två slag.

2.
Ta ömsesidig av perioden, inklusive enheter. Resultatet är frekvensen. Till exempel, om tiden mellan hjärtslagen är 0,9 sekunder, därefter ömsesidiga är 1 /(0,9 sek)=1. 111/sec. Observera att ett omvänt andra också kallas hertz (Hz). Detta resultat är frekvensen av hjärtslag --- 1. 111 hjärtslag per sekund.
3.
Rundan resultatet från steg 2 till samma antal signifikanta siffror som perioden hade. Fortsätter med exemplet ovan, 0,9 sekund är två signifikanta siffror, så rund 1,111 slag per sekund till 1,1.

    Previous:nothing
    Next:vad är formblåsning processen?
    
    Copyright © 2011 give2all.org