välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar vind dra

Postad av : P-O Lennartsson

Vindmotstånd är vanligast beräknas för att bestämma de aerodynamiska egenskaperna hos en racerbil eller flygplan. Räkna ut effekterna av olika former, frontyta och hastighet av ett fordon kommer att tillåta konstruktörerna att utveckla modeller som kan högre hastigheter med nedsatt vind drar. Vindmotstånd kan beräknas med hjälp av en enkel formel som inte kräver någon sofistikerad beräkning. Dra mäts i pounds av kraft, och det är viktigt att notera att vinden drar formeln för en verklig kropp objekt är annorlunda än formeln för den aerodynamiska kraft som krävs för att driva något genom luften.

Du behöver:
måttband eller linjal
. Miniräknare.
Radarn.
Motståndskoefficient diagram.


1.
Mät längd och bredd av den främre delen av objektet. Multiplicera dessa två mätningar tillsammans för att få den främre delen, A.
2.
Använd radarn för att klocka den exakta hastighet, V, på objektet i rörelse.

3.
Match formen på framsidan av objektet med motsvarande luftmotståndsvärde nummer (Cd) på luftmotstånd diagrammet. Luftmotståndsvärde diagram kan slås upp enkelt online.
4.
Multiplicera luftmotståndsvärde av hastighet och frontyta mätning (Cd x A x V).
5.
Multiplicera resultatet nummer med 1 /391, vilket ger dig vinden drar i pounds av force av objektet eller fordonet.

tips och varningar


  • Engineeringtools. com och insideracingtechnology . com båda har utmärkt, detaljerad luftmotståndsvärde sjökort på nätet.
    Previous:nothing
    Next:lugnande dart gun information
    
    Copyright © 2011 give2all.org