välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man byter krafttransformatorer i antik radio

Postad av : Ulf Friberg

Krafttransformatorn i din antika radion har en insats av 120 volt växelström, men har flera utgångar, och inte alla radioapparater är desamma. En utgång ger 6,3 volt växelström till filament av rören, en eller flera utgångar gå till en likriktare för att ändra produktionen till DC, för bias, kontroll och rör spänningar platta som kallas B +. Dessa spänningar kan nå upp till 300 volt eller mer. Du behöver en schematisk för din radio och din nya transformator, och du måste veta hur man läser dem

Du behöver:.
Grundläggande elektronik teknikerns handverktyg, inklusive lödutrustning.
Penna och skissblock.
Skiss för din radio.
Olika elektroniska monteringsdetaljer, beroende på den radion.
Ny transformator med en bild av dess specifikationer.


1.
Läs schematisk bild av din radio för att ta reda på alla spänningar du behöver på utgången på din transformator. Kom ihåg att kontrollera för glödspänningen, spänningar bias och B +. För att byta ut transformatorn måste du hitta en med samma antal och nivå utgångar. Du måste ha en lämplig ersättare för att fortsätta.
2.
isär din radio till den grad att du kan se transformatorn, dess ledningar och monteringsdetaljer. Många gamla radioapparater ansågs möbler, och designen var för skönhet inte fungera. Det kan vara svårt att hitta några av de fästanordningar, men ha tålamod och fastställas. Var också noga med att inte skada den.
3.
Ta bort ledningarna från den gamla transformatorn vid anslutningspunkterna. Inte bara klippa dem och kasta dem. Efter sin routing till kopplingspunkter hjälper dig att installera den nya transformatorn. Vissa anslutningar kan lödas eller har skruvanslutningar. Anteckna vad trådar du tar bort från vad punkter. Gör en skiss. Ta del av alla tråd färger, som kan hjälpa dig att hitta var att göra nya anslutningar.
4.
Ta bort den gamla transformatorn från radion. Var noga med att inte skada gamla delar som kan ha blivit sköra. Var noga med att inte bryta några skruvar eller fästen som kan ha rostat. Försök att rensa bort rost och smuts som din GO.
5.
Installera den nya transformatorn på plats. Du måste kanske mode nya fästen, eftersom du inte kan hitta en ersättare med exakt samma dimensioner eller monteringsdetaljer. Men om utspänningarna matchen den gamla transformatorn, bör du vara OK. Men försök inte att koppla det om det inte sitter fast ordentligt.
6.
Anslut den primära av den nya transformatorn och den tillförda effekten av din radio. Kontrollera om säkringar som kan finnas i kretsen. Använd din schema och dina anteckningar som du gjorde när du bort det gamla för att hjälpa dig hitta rätt kopplingspunkter. Försök att använda samma typ av anslutningar som den gamla transformatorn, eller mode nya behov.
7.
Koppla sekundärlindningar av transformatorn till rätt punkter för glödspänningen, bias och /eller styrspänning (s) och B +. Använd din nya transformatorn schematisk, din radio schematisk och dina anteckningar som hjälper dig att hitta kopplingspunkter. Löd eller använda kabelskor som är lämpligt.
8.
Återmontera din radio när det passar dig, eftersom du kan få andra delar att byta ut eller reparera. Eller du kanske vill återställa skåpet.

Tips och varningar


  • Om du arbetar på en radio som gjorts utanför USA, kan det ha en insats av 240 Volt. För användning i USA, hitta en ersättare transformator med en 120 volts ingång men samma utspänningar.
  • att hitta en schematisk för din radio, se Referenser. Doug Criner webbplats listar ett gratis möjlig källa och tre som tar ut en avgift.
    Previous:nothing
    Next:hur man mäter ljud transformatorer
    
    Copyright © 2011 give2all.org