välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hemlagad fluorescerande förrätt

Postad av : Camilla Näslund

Lysrörslampor, till skillnad från glödlampor versioner, för att använda el skapa en avgift inom gas som fyller glödlampan. Denna gas i sin tur ger energi till beläggning som täcker insidan på lampan, får det att avge ljus. Detta gör Lysrören mycket effektiv och långvarig, men lökarna normalt behovet elektronisk utrustning för att hantera den elektriska flödet, inklusive förkopplingsdon och förrätter

Hur Förrätter Arbete

Förrätter ge start båge av el som möjligt fluorescerande att slå på i fast sken. Utan startmotor, många lysrör aldrig skulle börja blinka. Startmotorn arbetar med att bygga den nuvarande och sedan släpper det en lämplig tidpunkt så att den hoppar från glödtråden på glödlampor smidigt och skapa tillräckligt av en anslutning för att hålla processen igång.

Det finns två typer av förrätter. Den första är en automatisk förrätt som använder en liten, gasfylld (vanligtvis neon eller liknande typ av inert gas) och ibland en kondensator för att hantera den nuvarande. En växel i startsnöret stannar i öppet läge tills lampan är påslagen, då det skapar en glöd som värmer en bimetall kontakt som, när den är helt uppvärmd, stänger kretsar och skapar en snabb utsläpp av el till lysrör. Ibland är denna urladdning sker vid fel tidpunkt, i vilket fall processen upprepas. Den andra typen av startmotorn är en manuell version som har växlar som flyttar från av till på att börja positioner för att kanalisera den nuvarande korrekt.

Genomförbarhetsstudie av Förrätter

Du kommer förmodligen inte att kunna göra en förrätt hemma , åtminstone inte en automatisk förrätt. Det finns alltför många komplicerade material, och de kräver mycket detaljerade uppmärksamhet kretsar och lödning. Det är därför även människor som gör fluorescerande lampor i delar hemma så vill börja med snarare än att försöka göra dem. Idag är det inte många lysrör använda ens sant förrätter-istället, de använder delar av ballast att fungera som en förrätt, som kallas snabbstart eller utlösa start förkopplingsdon

Om du inte vill försöka. Skapa en barlast själv, bör du kanske försöka den manuella start version, som använder två olika krets växlar. Switcharna bör utformas för att avleda spänningen till fluorescerande trådar bara när de slås från på till startpositionen-startmotorn kommer bara stänga båda kretsarna kortfattat i startläge innan man går tillbaka till den. Du måste också se till att kretsen hanterar effektnivåer lämpliga för din lysrör-kommersiella versioner är klassade i watt för att matcha upp med lämpligt system.

    
    Copyright © 2011 give2all.org