välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan beräkna friktion i gångjärn

Postad av : Annika Hultén

Gångjärn är enheter som ansluter två objekt tillsammans. Gångjärnet veck som möjliggör rörelse, som till exempel när du stänger och öppnar en dörr. Ett visst mått av våld måste avsättas för denna rörelse att ske. Denna kraft kallas vridmoment och den är avgörande för friktionen i alla roterande föremål. Friktion är den kraft i motsatt riktning som hindrar rörelsen från att äga rum. Till exempel är friktionen som gör det svårt för dig att flytta en ruta över en ojämn yta. Beräkna friktion kan vara knepigt, men efter organiserade steg kommer alltid att hjälpa.

Du behöver:
Wall
. Gångjärn.
Dörren.
Måttband.
Balans.
Räknare.


1.
Väg dörren som kommer att innehas av gångjärnet. Mät avståndet mellan tyngdpunkten (hälften av dess bredd), och det fällbara centrala delen av gångjärnet.
2.
Beräkna friktion genom att multiplicera vikten av dörren av avståndet mätt i steg 1. Resultatet kommer att bli moment.
3.
Att beräkna friktion när dörren öppnas, helt enkelt mäta vinkeln på öppna och multiplicera det med vridmoment. Om dörren är stängd sedan vinkeln är noll grader, och så resultatet är också noll. (Kom ihåg, friktion innebär rörelse och stängda dörrar har ingen rörelse. )

Tips och varningar


  • Om du inte är bekant med fysiken, kan det vara mycket svårt att lokalisera den exakta punkter som du behöver för denna beräkning. Använda kalkylatorn på resurserna avsnitt kan vara mycket användbar för nybörjare.
  • Om du behöver denna beräkning för arbete, eller för en skoluppgift, se till att beräkna vikt i kg, längd i meter, och vinkel i grader. Friktionen kommer att mätas i kp /m (kg kraft per meter). Använd aldrig engelska (eller amerikanska sedvanliga) enheter, friktion mäts med hjälp av det metriska systemet.
    Previous:nothing
    Next:hemlagad fluorescerande förrätt
    
    Copyright © 2011 give2all.org