välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fullständiga instruktioner om att ta bort rost med hjälp av bakpulver och el

Postad av : Charlotte Wannberg

Rost, eller järnoxid, är det naturliga resultatet av fuktig luft reagerar med järnet i de flesta metalldelar, verktyg och byggmaterial. Om du samlar antika verktyg, eller har ärvt en del äldre verktyg från en familjemedlem, behöver du förmodligen någon metod för att återställa dem i brukbart skick. Elektrolys är en av de vanligaste metoderna för detta på grund av dess lätthet och lättillgängliga material

Samla dina Material

Elektrolys, I detta sammanhang är helt enkelt att köra en elektrisk ström genom en elektrolyt för att orsaka en kemisk reaktion. Denna reaktion löser upp rost partiklar från oädel metall så att du enkelt skrubba bort det och använda verktyg eller bil del under. Den behållare i vilken du kommer att utföra elektrolys bör vara av plast, helst en lagringsenhet badkar eller hink ett till fem liters kapacitet. Enligt en artikel av Ted Kinsey på StoveBolt. com, använd aldrig en plåthink eller papperskorgen. Det kan finnas en risk för elchock, giftig rök och oönskade resultat med projektet.

Elektrolytlösning är ett finare sätt att säga vatten med något till för att hjälpa den att leda elektricitet bättre. De flesta använder tvätt soda (natriumkarbonat) eller bakpulver (natriumbikarbonat). Skillnaden är helt enkelt en kolatom, och den allmänna åsikten i StoveBolt. com och RicksWoodshopCreations. com är att prestandan är liknande om inte identiska.

Den mest lättillgängliga el källan är en 10-volts bilbatteri laddare. Du kommer att vilja ett med en voltmeter så att du enkelt se om den nuvarande blir genom rost på metallen under.

Till sist behöver du en anod för rost joner att springa till när de lämnar verktyget eller del du vill rengöras. Detta kan vara ett stål eller järn cookie blad, pan lock eller annan bit av stål eller järn som har en större yta än den rostiga verktyg.

Process

Arbeta i väl ventilerat utrymme som en öppen garage eller utanför, och se till att du har ett eluttag i närheten. Ställ in alla dina komponenter i hink med vatten innan du lägger till bikarbonat eller sätta på laddaren. Inställningar skall vara: negativa laddare klämma på den rostiga verktyg, positiv laddare klämma på anoden (t. ex. cookie plåt). Häng klämmorna på ett sådant sätt att endast de verktyg och anoden är under vatten, och klämmorna själva håller sig torr. Annars kommer slam från den borttagna rost ackumuleras och förkorta deras liv. Lägg en msk. bakpulver per liter vatten. Slå på laddaren och vänta ett par timmar. Kontrollera spänningen för aktivitet. Om rost är för tjock, kan kretsen inte fullständiga och spänningen kommer inte att gå upp. Skrubba verktyget med en plast putsning pad.

Förebygga Rust

För att förhindra rost, se till att rena och torka dem noggrant efter användning. Speciella oljor finns på din lokala järnhandel för att skapa en barriär mellan den rengjorda metallen och den oxiderande effekten av luften.

    Previous:nothing
    Next:hur man tar betalt nickel-kadmiumbatterier
    
    Copyright © 2011 give2all.org