välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hydraulolja densitet

Postad av : Magnus Ekblad

Hydraulolja eller hydraulolja, finns i många varianter med olika kemiska sammansättningar. Deras densiteter mellan 0,8 gram per milliliter (g /ml) upp till cirka 1,0 g /ml

Densitet

Densiteten hos ett material är förhållandet av massan till den volym av rymden den upptar. Inom kemi och fysik, är det oftast uttryckt i gram per milliliter (g /ml). I vissa områden kan det uttryckas som pounds per gallon

Typer av hydraulvätska

De flesta hydrauloljor delas in i tre breda kategorier:. . Mineraloljor, glykoler polyalkylene (PAG), eller polyalphaolefins (PAO)

mineraloljedirektivet

basoljor för mineral-oljebaserade vätskor tillverkas av petroleum. Mineraloljor är därför kolväten (de innehåller endast kol och väte). Exempel mest traktor vätskor och många biltillverkare vätskor överföring. Dessa vätskor uppvisar normalt densiteter på order av 0. 8 till 0,9 g /ml och kommer flyta på vattnet.

Polyalkylene Glykoler

PAG är syntetiska vätskor (som inte görs från petroleum). De används som fordons bromsvätskor och som smörjmedel för luftkonditionering kompressorer. Deras tätheter är normalt cirka 1,0 g /ml.

Polyalphaolefins

PAO är syntetiska kolväten som är kemiskt mycket lika mineraloljor, men med bättre smörjande egenskaper vid mycket låga och mycket höga temperaturer. Liksom mineral-oljebaserade vätskor, de har en densitet på 0. 8 till 0,9 g /ml.

    Previous:nothing
    Next:kemi glasvaror säkerhet
    
    Copyright © 2011 give2all.org