välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

cool hälsa vetenskapliga experiment

Postad av : Charlotte Wannberg

Du behöver:
massor av tomma burkar
. 1 av 6 tall ombord.
plywood.
lim.
naglar.
skruvar.
plexiglas.

Dessa experiment utforska vetenskapen om hälsa på ett roligt, enkelt och billigt sätt. Dessutom kan de göras hemma utan många specialverktyg. Alla dessa experiment har ett mål och en väldefinierad procedur. Det första experimentet mäter mängden glukos i frukt som du har i hemmet, den andra undersöker om vegetarianer får tillräckligt med näringsämnen och den tredje domare som av fyra åtgärder minskar åksjuka bäst.

Mätning Glukos

Glukos är en viktig enkel sockerart som kroppen använder som bränsle. I själva verket är det enda socker hjärnceller användning. Utan tillräckligt med glukos kan kroppen inte fungerar ordentligt. I detta experiment kommer du att mäta mängden glukos i gemensamma hushållet frukt. För att göra detta måste du druvsockertabletter och band glukos-tunna band av ett speciellt papper som utvecklats för personer med diabetes. Diabetiker måste hålla noga koll på sina blodsockervärden så att de inte blir sjuka. Du kan köpa glukos band som mest drog butiker. De utvecklades för att använda i urin, men för detta experiment kommer du att använda dem i saft.

Till att börja detta experiment, samla in prover av olika frukter och skriva i en skrivbok vilka du tror kommer att ha de mest glukos. Sedan tar ett glas vatten och testa glukos remsor. De skall påvisa att det inte glukos i vattnet. Detta är din negativ kontroll. Nu lägga druvsockertabletter i vattnet. Efter 30 sekunder, doppa en annan remsa i. Det bör förändras, vilket indikerar att det är glukos i vattnet. Detta är din positiva kontrollen. För att testa glukos innehållet i frukter, blanda upp dem i juice. Du behöver inte mycket, bara tillräckligt för att doppa stickan i. När du har juice, doppa strips i var och en för samma tid, och skriv ner vilken färg remsan förändringar. Sedan jämföra den färgen till glukos index som följde med band. Detta kommer att tala om hur mycket glukos i varje frukt.

Vegetarisk kost

Vissa människor oroar sig för att vegetarianer missa de näringsämnen som finns i kött. Håller du med eller inte? För att testa hypotesen med vetenskap, måste du känna till några vegetarianer som är villiga att vara i ett experiment. Du behöver också ha samma antal nonvegetarians för provet gruppen. Fråga dessa människor att skriva ner för ett visst antal dagar, hur många du vill, allt de äter. De måste omfatta hur mycket av varje sak de åt också. När du har denna data från enskilda personer, både vegetarianer och icke, använda Förenta staternas Department of Agriculture's online My Pyramid Tracker (se Resurser) att se hur många näringsämnen varje person får. Från denna information, göra ett diagram som visar vad gruppen blir mer näringsämnen, och jämföra resultaten med din hypotes.

Lindra åksjuka

När någon kör längs med en böjd eller krokig väg eller i en båt, kan han börja känna sig sjuk. Men vad ska han nå för att lindra sjuk känsla? Du kan inte testa alla behandlingsmetod, men på ett enkelt och roligt experiment kan du se vilka gemensamma avhjälpa fungerar bäst. Du behöver en grupp av minst 12 personer att testa fyra olika behandlingar: Dramamine, ingefära te, akupressur armband och oliver. Först, tejp en linje på golvet 15 meter lång. Spin varje ämne i en roterande stol för en viss tid, förvalta då en av de korrigerande åtgärderna. Håll reda på hur lång tid det tar henne att kunna gå en 15-fots linje av bandet utan att falla. Du kan även mäta hur många misstag varje gör, och be henne att göra andra saker som går fram och tillbaka längs linjen. Fortsätta försöket nästa dag med en annan lösning. Till exempel kan den första dagen du gör Dramamine, den andra ingefära te, den tredje armband akupunktur och så vidare. När du har testat alla de rättsmedel, jämföra resultaten och bedöma vilken åtgärd som fungerar bäst. Du kanske upptäcker att ingen var signifikant bättre än någon annan, vilket kan bero på att varje åtgärd verkligen är så bra som alla andra, eller det kan vara att din grupp av patienter var för litet för att visa några större skillnader mellan kvaliteten på den rätta.

    Previous:nothing
    Next:fågel guide i Texas
    
    Copyright © 2011 give2all.org