välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ljudvallen naturvetenskapliga projekt

Postad av : Jeanette Morales

Du behöver:
massor av tomma burkar
. 1 av 6 tall ombord.
plywood.
lim.
naglar.
skruvar.
plexiglas.

Undervisning barn genom experiment och projekt inte bara få dem upp och flyttar runt, det ger dem en praktisk referens för centrala begrepp och idéer. Genom att uppleva vetenskapliga regler så sätt behåller de lättare och kan ansluta den till kommande lektioner.

Denna metod fungerar särskilt väl för immateriella lektioner som de om ljud. Du kan berätta studenter hur ljud färdas och vilka material blockera eller förstärka den, men visa dem cement lektionen i deras sinnen.

Isoleringsmaterial

Detta experiment visar eleverna vilka material är bäst respektive sämst på att blockera ljud. Läraren delar upp klassen i fyra eller fem grupper och ger varje grupp en plastbehållare och isoleringsmaterial. Dessa material kan innehålla förpackningsmaterial jordnötter, klädsel skum, vatten, flis, strimlat papper och mycket mer. De grupper som var konstruera en isolering kammare och placera en batteridriven radio inuti. Varje radio bör spela samma musik på samma volym. Studenterna lyssna på musiken genom varje isolering kammare och skriva ner vilka de tycker är det mest effektiva. Tät material, som stoppning skum och packade flis, bör vara den mest effektiva. Vatten rör sig lätt och faktiskt bedriver ljudvibrationer ytterligare.

Tjocklek

Detta experiment visar hur tjocka väggarna bör vara i bostäder för att blockera ljud utifrån. Läraren delar upp klassen i grupper om två eller tre och ger var och en en kartong och frigolit kvadratiska ark av olika tjocklekar. En grupp får 1 1/2-tums bitar medan en annan får 1 1/4-tums och en tredje kan få 2-tums eller 3-tums tjocka bitar. Varje grupp glider en batteridriven noisemaker i sin låda och använder material som till linje sin låda i ett försök att göra ett ljudisolerat kammare. Varje grupp får använda upp till tre lager av material för att göra detta. Studenterna lyssnar sedan till varje kammare och besluta vilken som var den mest framgångsrika. De tjockaste plåt bör vara mest effektivt eftersom ljudet vibrationer måste resa genom mer material.

Ljudbarriär Vacuum

Det här projektet visar att ljudet måste ha luft för att resa. Utan luft kan ljudet vibrerar inte och kommer inte resa så långt. Läraren delar upp eleverna i grupper om tre eller fyra och ger var och en två glasburkar med samma storlek och form tillsammans med två batteridrivna noisemakers. Barnen vrider noisemakers på samma volym och placera en ner i en burk blev så öppningen pekar mot taket. De täcker andra noisemaker med den andra burken genom att placera burken över noisemaker med öppningen spola till ett skrivbord yta. Den noisemaker under burken bör göra mindre buller eftersom det finns mindre luft inuti som burk. Luft kan cirkulera fritt genom andra burken, så att noisemaker är starkare trots att glaset fungerar som en liten isolator.

    Previous:nothing
    Next:hur man kontrollerar ormvråkar
    
    Copyright © 2011 give2all.org