välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur konvertera acceleration på 2400 volt

Postad av : Jonathan Nyberg

Den elektriska kraften F på en laddning q i ett elektriskt fält E är F=qE. Standarden vetenskapliga enheten för det elektriska fältet är därför newton per Coulomb. (En Newton är en standard enhet för kraft som motsvarar ungefär 0,2 pounds. ) En volt är den kinetiska energin som gjorts av en avgift om de tillåts öka mellan två punkter med en spänningsskillnad (spänning) i V. Observera att eftersom F=qE, det arbete W utförts av det elektriska fältet E på en avgift q över ett avstånd d är Fd=qed. Av Newtons andra lag är accelerationen på den avgift F /m, där m är dess massa.
1.
Anta att du har en massa på 0,01 gram med en Coulomb kostnad, och det är i ett konstant elektriskt fält (som finns mellan kondensator plattor, för exempel). Antag vidare att den potentiella skillnaden mellan de två plattorna är 2400 volt. Antag vidare att avståndet mellan de två plattorna är 0,03 meter. Så en elektron skulle behöva resa 3 centimeter för att komma från den negativt laddade plattan till den positivt laddade plattan.
2.
Lös för arbete utfört på en avgift på en sträcka av 3cm genom en potential skillnad på 2400V. Eftersom spänning=arbete /laddning=Fd och avgiften är 1 C, då F=2400V/0. 03m=80. 000 Newton. Du kan behandla kraft som konstant över längden på d, eftersom det elektriska fältet E är konstant mellan kondensator plattor.
3.
Bestäm accelerationen av avgiften genom att använda Newtons andra lag. F=ma blir 80. 000 N=0. 00001kg * A, där asterisk * indikerar multiplikation. Så acceleration en är 8 miljarder meter per sekund i kvadrat. Med den tid som träffar den motsatta plattan, kommer det att gå ca 22 km per sekund, eller 0,01 procent av ljusets hastighet.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar densitet i kg/m3
    
    Copyright © 2011 give2all.org