välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fantastiska vetenskapsmässa projektidéer för åttonde klass

Postad av : Charlotte Wannberg

Din åttonde-klassare kan fortfarande vara ung nog att ha svårt att sitta still, men de är tillräckligt gamla för att utföra ganska komplicerade experiment utan skador. Inte bara naturvetenskapliga projekt få studenter ur sina säten och flytta, de erbjuder studenterna möjlighet till praktisk inlärning. Denna typ av lärande hjälper eleverna behålla information och lär dem att tänka kritiskt. Lyckligtvis finns det många fantastiska experiment för lektioner i klassrummet.

Havsströmmar

Detta experiment från Science Buddies visar eleverna hur varmt havsvatten separerar från kyla och drag i sin egen ström i havet. Experimentet kräver ljusa olja, färgade med karamellfärg, ett glas gryta, två ljus och lite vatten. Den gryta sitter upphöjda på fyra tomma kaffe burkar eller kraftiga koppar lika höjd. Fyll gryta med vatten och färgad olja, se till att det blandar ordentligt. Placera ett tänt ljus under varje ände av gryta, med sin låga minst 2 inches under botten. När ljusen är tända, studerande observera vad som händer i skålen. Den täta olja värms snabbare än vatten och börjar en krets, eller nuvarande, runt insidan av skålen. Studerande kan lägga till små båtar vax papper, tandpetare och andra föremål att se, första sidan, strömstyrka.

Flytande Transport

Det här projektet, ändras från all vetenskap Fair Projekt, visar polaritet och elektromagnetiska fält. Det visar också eleverna hur framtidens transportsystem kan fungera. Projektet inleds med rund plast leksak bilbana, massor av skiva magneter och en liten kartong, till exempel en smyckeskrin. Låt dina elever märke magneterna att identifiera den södra polen på var och en (när magneten är upphängd fritt kommer Sydpolen peka bort från jordens norra magnetiska polen. Studenter limma magneter på låten med den södra polen uppåt på varje en och se magneterna sitter sida vid sida. De limma magneter på botten av lådan, men med den norra polen på magneterna utåt. Studerande kan också måla lådan och placera små människor modell inuti. De lägger sedan i rutan över spåret. Det kommer att flyta ovanför spåret. Studerande kan driva en ruta runt banan, lägga till nya bitar och göra mer "bilar".

Mänskliga Dirigent

Många åttonde-klassare kommer att älska att vara en människa elektrisk ledare. Detta experiment från All Science Fair Projects ser farligt, men har mycket låg risk. Eleverna behöver en microammeter, en apparat som mäter elektrisk ström, en aluminiumplatta och en kopparplåt och några träklossar. Studenter placera en skylt på varje träblock, limma om så önskas. Sedan fäster likström microammeter kabel till aluminiumplåt och växelström kabeln till kopparplåt med krokodilklämmor. Studenter måste ta bort alla metall smycken och ringar innan nästa steg, metall leder elektricitet bättre än människor. En i taget, kan eleverna placera en hand på aluminiumplåt och den andra på kopparplåt. Den microammeter bör ge en aktuell behandlingen, eftersom den mänskliga kroppen avslutar slingan.

    Previous:nothing
    Next:hur bete rådjur med jordnötssmör
    
    Copyright © 2011 give2all.org