välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur gör en anläggning mat i sina blad?

Postad av : Jonathan Nyberg

Växter gör mat i en process som kallas fotosyntes. Fotosyntesen är en nödvändig process i ett ekosystem. Genom denna process, växter producerar också energin. Växter måste kunna göra mat för att växa. Flera ingredienser behövs innan denna kemiska reaktion kan hända. Eftersom växter är orörliga, måste de hitta allt de behöver i deras omgivning

Ingredients

För en anläggning för att göra maten, tre komponenter. krävs: solljus, koldioxid och vatten. Energi från solen bränslen processen. Koldioxid kommer främst från djurens liv men det är också naturligt i atmosfären. Vattenupptagning är främst genom växternas rotsystem. Alla dessa ingredienser måste finnas för att fotosyntesen att inträffa.

Plant Anatomy

gasutbyte med omgivningen sker huvudsakligen via ett växterna blad. Växter tar in koldioxid och frigör syre genom små porer som finns på undersidan av bladen som kallas klyvöppningar. Fotosyntesen sker i strukturer inom bladen som kallas kloroplaster. Kloroplaster innehåller en grön pigment som kallas klorofyll. Endast växter har kloroplaster. Växter använder inte all den energi som de får från solen. Snarare använder de enda ljuset i de röda och blå våglängder av ljus. Deras gröna färgen kommer från ljuset att de inte absorberar och reflekterar tillbaka-den gröna våglängd

Process

Fotosyntesen sker i två faser. . Ljuset reaktion inträffar under dagen, när växterna ta in ljusenergi och omvandla det i sina blad till kemisk energi i en kemikalie som heter ATP. Denna energi lagras i anläggningen. Den mörka reaktion sker när koldioxid omvandlas till socker och syre frigörs. Light är inte nödvändigt i detta skede, så det kan inträffa på natten eller under dåliga ljusförhållanden. Anläggningen använder ATP från ljuset reaktion på bränsle denna del av processen.

Anpassning

Växter anpassa sig till miljöförhållanden och betonar att fotosyntesen fortfarande kan förekomma. Vatten är ofta en begränsande faktor för växter, särskilt i torra eller varmare regioner. Växter måste balansera sina behov av koldioxid med möjliga vätskeförlust genom sina klyvöppningar. I ökenregioner får plantor hålla sina klyvöppningar stängda under den varmare dagtid, försenar gasutbyte tills svalare nätter. Ändringar av sina blad, såsom en vaxartad beläggning eller fibrer kan bidra till att behålla värdefull fukt.

Frågor

Växter hemma i ett område normalt är väl anpassade för deras miljöer. De kan klara av dag-till-dag variationer i temperatur och fuktighet. Extrema väderhändelser som torka eller översvämningar testa en anläggning förmåga att genomgå fotosyntesen. I fall av torka, kan en växt långsamt eller till och med upphöra göra livsmedel i sina blad i syfte att bevara resurserna. Likaså kan översvämningar kväva växter, att beröva dem koldioxid.

    Previous:nothing
    Next:en förteckning över icke kärlväxter
    
    Copyright © 2011 give2all.org