välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

student och mikroskop experiment

Postad av : P-O Lennartsson

Många studenter älskar att leka med mikroskop under naturvetenskapliga undervisningen, särskilt om det får dem bort från sina skrivbord för en stund. Lärare använder denna kunskap genom att skapa roliga aktiviteter mikroskop för sina studenter. Förutom att dessa verksamheter ger intresse till klassrummet, men eleverna utveckla flera slag av lärande och minnas än bara lyssnar. De får se och observera saker på egen hand, främja nyfikenhet och diskussion bland klasskamrater.

Animal Versus Vegetabiliska

Detta experiment hjälper till att utveckla elevernas iakttagelse färdigheter och hjälper dem att förstå skillnaderna mellan djur-och växtceller. Det är en bra introduktion eller uppföljning till en enhet om celler och funktioner cell. Studenter måste förbereda två bilder: en med ett tunt lager av färgat lök fråga och den andra med ett tunt lager av celler kinden försiktigt skördats med en tandpetare. Studenter se både bilder i mikroskop och skriva ner likheter och skillnader mellan de två typerna av celler, inbegripet delar de ser, form och storlek. Då svara på frågor, genom diskussioner och i skriftlig form, till varför djur-och växtceller kan vara olika och hur dessa skillnader nytta varje typ av levande organism.

Microorganism sökning

Eleverna använder denna verksamhet för att leta efter där mikroorganismer dölja. De njuter det för att de får utforska den klassrummet och upptäcka saker på egen hand. Verksamheten är praktiskt eftersom det visar dem att små varelser lever överallt. Läraren delar in klassen i grupper om två till fyra elever och ger varje kompresser grupp bomull och en petriskål. Eleverna undersöker klassrummet, svepa ytor med deras kloak och gnugga dem på skålen, vilket gör noggrant noterat där de fick alla sina prover. Disken inkubera under några dagar, och sedan studenterna göra bilder av vad som växer i dem. De göra iakttagelser om vad de ser, att identifiera de organismer om de kan.

Hair Research

Observation olika typer av hår hjälper elever att förstå hur genetisk variation fungerar och att objekt som liknar varandra har olika egenskaper på cellnivå. Eleverna delas in i grupper om två till fyra och samla olika prover av hår. Hår från deras huvuden i olika färger och texturer, både färgade och naturliga, ögonfransar, hår ögonbryn, djurhår från någons kläder och djur prover hår som läraren kommer allt arbete för detta experiment. Studenter platta och märka alla sina prover, notera skillnaderna mellan dem med blotta ögat. De noterar sedan några fler skillnader eller likheter mellan proverna efter att titta på dem i förstoring. De bör också notera om ögonfransar och hår hårbotten från samma person ser annorlunda eller samma, hur färgen ser ut att påverka hår, etc.

    
    Copyright © 2011 give2all.org