välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en bläckfisk?

Postad av : Camilla Näslund

Bläckfisken (vetenskapliga namnet sepia) är faktiskt inte en fisk, men är relaterad till bläckfiskar, och liknar sniglar, enligt The Octopus News Magazine Online. Bläckfisk, som är ryggradslösa djur, är i en klass av blötdjur, som kallas bläckfisk, enligt Public Broadcasting (PBS) Online. Det finns många sorter av bläckfiskar

Anatomy

Bläckfisk har ett ben fyllda med gas som gör dem flytande, enligt The Octopus Nyheter Magazine Online. Benet ligger i mantel av kroppen. Huvud, åtta armar och två tentakler (som används för utfodring) bifogas mantel. Enligt PBS kan bläckfisken ändra dess utseende genom att ändra sin kropp mönster för att smälta in med stenar eller vegetation. Det har speciella celler på sin hud som reflekterar ljuset i olika färger. Den har förmågan att röra sig mycket snabbt från fara och skjuta en skärm av mörkbrun eller nästan svart bläck. Det kan också använda denna färg för att göra lockbete för att skydda sig.

Typer

Enligt PBS, det finns många olika typer av bläckfisk, men ingen i USA. Det Broadclub Bläckfisk, som finns i Indonesien, använder sin förmåga att ändra färger, för att fängsla sitt byte. The Giant Bläckfisk samlar av tusentals i södra australiska vatten för att leka. Det Flamboyant Bläckfisk promenader i stället för simning. Till skillnad från andra bläckfiskar, använder sin förmåga att ändra sitt utseende att väcka uppmärksamhet istället för att kamouflera sig.

Diet

bläckfisk föredrar att äta av krabbor och fisk, enligt The Octopus News Magazine Online. Det använder sitt kamouflage krypa upp på sitt byte tills det är tillräckligt nära för att nå den. Sina åtta armar öppnar sig och kastar ut sina tentakler utfodring, som har rotskott att fånga bytet. Det drar snabbt byte nära sin mynning, som påminner om näbben av en papegoja.

Parning

The Octopus News Magazine Online visar att bläckfisken lägger sina ägg i klumpar, och den rockar mamma dem i bläck för att dölja och skydda dem. När de kläcks är de mer utvecklade än nykläckt bläckfiskar, och de börjar äta direkt. Enligt PBS finns det fyra till 11 manliga Giant Bläckfisk för varje kvinna. Det är därför mindre män använder sina kamouflage förmåga att maskera sig som kvinnor, istället för att kämpa. Det ger dem möjlighet att arbeta sig nära honor för parning.

Husdjur

Bläckfisk kan lätt hållas som husdjur i Europa eftersom det finns arter av bläckfisk som finns där, enligt The Octopus News Magazine Online. Eftersom det finns ingen finns i USA finns det en art som ofta importeras från Bali. Däremot reser denna art inte bra, och när det kommer, det brukar inte leva särskilt länge. Det är därför inte rekommenderas som sällskapsdjur i USA.

    Previous:nothing
    Next:livsmiljö argbigga
    
    Copyright © 2011 give2all.org