välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livsmiljö argbigga

Postad av : Valon Istrefi

"National Audubon Society Field Guide till däggdjur" anges att noga näbbmöss liknar möss på många sätt, men näbbmöss har spetsiga nos, mycket små ögon, många vassa tänder och fem tår på varje fot. Näbbmöss är bland de minsta av däggdjur, med även de största väger bara ett uns. Näbbmöss finns i många olika miljöer som de ständigt att söka efter mat för att föda sin höga ämnesomsättning skattesatser

Geografi

Nordamerika har 33 olika arter av näbbmöss som bor inom dess gränser, som omfattar hela kontinenten. Den arktiska argbigga liv över stora delar av Kanada och i norra stater som Minnesota. Den maskerade argbigga har en stor utdelning från de flesta av Alaska genom nästan hela landet i Kanada och i New England och Klippiga bergen. Den korta-tailed näbbmöss ha en geografisk räckvidd som omfattar östra halvan av USA. Vissa näbbmöss, såsom i Maryland argbigga, har ett mycket mindre område där de bor. Andra, som St Lawrence Island och Pribilof Island näbbmöss hittats utanför Alaska, bara existerar på dessa öar.

Habitat

I områden där klimatet är svalt och våt, kommer näbbmöss leva i skogen och rot omkring i löv i hopp om att hitta daggmaskar och buggar. I de torrare delarna av deras område kommer näbbmöss stanna vanligtvis nära vatten om möjligt. Den näbbmöss i dessa områden kommer att leva nära någon kärr eller vattendrag eller i någon skog som erbjuder skugga från värmen och främja ett ekosystem som skapar gynnsamma förutsättningar för att ge föda och skydd för en argbigga.

Anpassning till Harsh Habitat

Vissa typer av näbbmöss bebor ekosystem såsom öknen eller den arktiska tundran. Tundran argbigga lever på tundran i Kanada och Alaska, som finns i det buskiga och gräsbevuxen regioner samt i utkanten av tundran där träd som pilar och björkar växa. Detta argbigga har en högre reproduktion än andra näbbmöss, vilket troligen kommer från högre dödlighet från att leva i en sådan hård miljö. Öknen argbigga i sydvästra USA lever i ett torrt klimat, men de kommer samlas där vegetationen som fikonkaktus kaktusar växa, att få allt vatten de behöver från växter och insekter som de konsumerar.

Vattnig Hem

En ovanlig argbigga är vattnet argbigga, en typ som kan simma och dyka under vattnet som den jagar för insektslarver, sniglar och andra vattenlevande varelser. Vattnet argbigga lever i utkanten av sjöar och dammar, mossar, myrar, bäckar och floder. Den State University of New York College of miljövetenskap och skogsbruksministeriet hemsida säger att strömmar som innehåller kallt och snabbrörliga vatten kommer ha flest vatten näbbmöss. De arter som bygger sitt bo i loggar, rötterna av träd eller i steniga skrevor.

näbbmöss som skadedjur

På webbplatsen "Pestproducts. com säger att näbbmöss blir problematiskt när de börjar att vistas nära eller i ditt hem. Näbbmöss gärna använda en fågelbordet som en plats att bakhåll både fåglar och små däggdjur som ekorrar. Om näbbmöss kommer in, kommer de att se att leva på samma ställen möss gör, en extra fördel för en argbigga är om möss redan bor i huset, vilket ger dem en livskraftig födokälla. Argbigga kommer snabbt döda alla möss i ditt hem, men kompenserar detta "god gärning" av lukten som den avger, dess tendens att försöka få ut i butikerna om maten och dess avföring dyker upp på olika platser.

    
    Copyright © 2011 give2all.org