välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man odlar socker kristaller för ett forskningsprojekt som

Postad av : Annika Hultén

Ostörda under förhållanden som kommer socker form kubik och hexagonala mönster. Det är så gammaldags rock godis former-sockerkristaller smälter samman i upprepande mönster. Du kan använda vanliga strösocker vitt socker som bas för en intressant-och välsmakande-vetenskap projekt, vilket gör att du kan följa tillväxten av sockerkristaller och även äta dem efteråt. Följ stegen i experimentet noggrant, och du kommer att se tecken på socker kristaller tillväxt efter första dagen. Om du kan koka vatten kan du odla socker kristaller för din nästa forskningsprojekt.

Du behöver:
Glasburk
. Diskmedel.
Bomullssnöre.
Smörkniv.
Sax.
2 koppar destillerat vatten.
Kastrull.
4 koppar strösocker.
Träsked.
Karamellfärg (valfritt).


1.
Tvätta en glasburk med varmt tvålvatten. Eventuella matrester kan påverka resultatet av experimentet, rengör glasburken ordentligt.
2.
Knyt en bit bomullssnöre runt centrum av en smörkniv. Vila smörkniv ovanpå locket på burken, vilket gör att bomullssnöre att falla fritt i mitten av burken.
3.
Skär strängen med vass sax så att den hänger ca 1 /2 tum från botten av burken.
4.
. . Ta 2 koppar destillerat vatten till en koka i en liten kastrull, ta sedan bort den från värmen
5
Tillsätt långsamt-sked av sked-strösockret. Använd en träsked att grundligt blanda i varje sked, tills det löser sig, innan du lägger till nästa. Fortsätt att tillsätta socker tills vattnet blir så mättad, inget mer socker löser sig i det.
6.
Ta bort strängen från glasburk och häll i sockerlösningen. Vila smörkniv ovanpå burken, vilket gör att strängen till dingla i söt vätska.
7.
Ställ glasburken i ett område där det kommer att förbli ostörd. Kontrollera burken varje dag för att se hur socker kristaller har vuxit på strängen. Enligt Exploratorium, är rock godis tillräckligt komplett för att äta i sju dagar.

Tips och varningar


  • Du kan lägga ett par droppar karamellfärg till potten efter du rör i sockret för att göra din forskningsprojekt mer färgglad.
  • Lägg en bit rent, vitt papper eller en pappershandduk på toppen av burken för att hålla damm ute.
  • Även förhållandet 4 koppar strösocker till 2 koppar destillerat vatten är ofta tillräckligt för att effektivt slutföra experimentet kommer socker löses i olika takt beroende på hur varm miljön. Använd 04:02 förhållandet som en riktlinje för experimentet.
  • Häll försiktigt det skedar socker i vattnet för att förhindra att kokande vatten kan stänka upp på dig.
  • Destillerat vatten är att föredra för detta experiment. Kranvatten kan innehålla element, till exempel järn, koppar eller fluorid, som kan påverka dina resultat.
    Previous:nothing
    Next:historia Karlavagnen
    
    Copyright © 2011 give2all.org