välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

solenergi skolan experiment

Postad av : P-O Lennartsson

Solenergi, eller solens strålar som når jorden, är en ovärderlig källa till värme och el. Tyvärr är solenergin inte lika pålitlig som kol som en viktig energikälla, eftersom mängden av solen som träffar jorden är inte konstant, och stora landområden krävs för att utnyttja en betydande mängd energi. Det finns dock några enkla experiment som kan visa solens potentiella makt för uppvärmning av bostäder, mat och vatten, eller för att användas som ett alternativ till el.

Solar Power Hot Dog Spis

Denna skola experiment introducerar barnen till makten av solenergi. Den varmkorv spisen är lätt att göra och det enda som krävs material är en lång, smal kartong, lite aluminiumfolie, kartong, en brukskniv, korv, och massor av solljus. Genom att göra en plattform av kartong och använda aluminiumfolie för att reflektera solens ljus, kommer varmkorv vara genomkokta av värmen från solen.

Solar Cell Experiment

Detta experiment lär barnen om solceller och deras energipotential. Anslut solceller (även känd som sol batterier) att en fläkt med elektrisk tråd och sedan placera enheten under en källa till direkt ljus, som en solig himmel eller en glödlampa mer än 40 watt. Fläkten kommer att börja röra sig, baserat på den energi som genereras av ljuset.

Solar Radio

Det här projektet lär barn om värdet av solenergi som ett alternativ till el. Vardagliga bruksföremål, såsom radioapparater, måste potential att drivas av solenergi med nödvändigt material. Använd en solpanel för att ge energi till en batteridriven radio. För bästa resultat, använd en radio som kräver 4 AA-batterier eller är 6 volt. Detta projekt undervisar också eleverna att experimentera med ledningar och spänning.

Solar Salt borttagning

Det här projektet introducerar barnen till både solens förmåga att avsalta vatten och de delar av vattnets kretslopp (avdunstning, kondensering, nederbörd). Listan över material är ganska omfattande, men de flesta material är ganska enkel och lätt att få. Dessa inkluderar vatten, rödbetor, tidningar, en låda med salt, en kniv, mikrovågsugn, grytvante och olika köksredskap. Eleverna börjar genom att blanda olika saltlösning formler med varierande koncentrationer av salthalt. De skapar avsaltare kammare för blandningar och placera dem i solen för en dag. Hela dagen, studenter, övervaka saltkoncentration av varje blandning, och spela in sina synpunkter.

    Previous:nothing
    Next:Hur konvertera en candela till en nit
    
    Copyright © 2011 give2all.org