välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilken typ av svamp är gyromitra esculenta?

Postad av : Jonathan Nyberg

Även kallad biff Morel, lorchel eller hjärnan svamp växer Gyromitra esculenta hela Nordamerika och Europa. Svampen, som beskrivits som en falsk Morel, verkar ytligt som en riktig Morel. Men det är giftigt och till stor del oätliga i de flesta delar av världen

Beskrivning

Gyromitra esculenta har en oregelbundet formad mössa som liknar en hjärna och varierar i färg från brunt till rödlila. Den växer nära fallit stockar, föredrar områden med hög luftfuktighet, skugga och fukt, även om dess livsmiljö är variabel.

toxicitet

Gyromitrin, giftet finns i Gyromitra esculenta, producerar mycket giftiga monomethylhydrazine (MMH)-en förening som används som raketbränsle-när metaboliseras i kroppen. Giftet påverkar kroppen på cellnivå, att levern skadas, röda blodkroppar, mag-tarmkanal och centrala nervsystemet.

Symtom

Enligt biologen Michael W. Beug på Evergreen State College, offer för svampen " toxin med fördröjd symtom, som förekommer normalt 6 till 12 timmar efter intag av svamp. Symptomen kan inkludera kräkningar, illamående, huvudvärk, yrsel, trötthet, blodig eller vattnig diarré, magont och även kramper.

Matlagning

Gyromitrin förångas kokt, vilket gör att svampen delvis vara avgiftade genom kokning. Men Beug konstaterar att trots detta har flera fall inträffat där kockar har blivit sjuka eller till och med dött efter att inandas ångor som produceras från matlagning Gyromitra esculenta.

Identifiering

Du kan skilja stenmurklor som Gyromitra esculenta från sant murklor genom att skära svamparna på längden, enligt mykologen Thomas Volk vid University of Wisconsin. I de flesta arter av äkta Morel, mössan är helt smält till stjälken. I stenmurklor, mössan är bara fästas i toppen av stjälken.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en modell DNA nukleotid
    
    Copyright © 2011 give2all.org