välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bevarar en fjäril samling

Postad av : Stefan Svensson

Samla fjärilar kan vara kul och lärorikt. Oavsett om du just har börjat att samla in fjärilar eller om du är en lång tid att samla in entusiast, kommer du vill att korrekt bevara din fjärilar. Utan ordentlig konservering, kan din fjärilar bli urblekta, trasiga, äts av andra insekter eller gjutna. Du kan använda konserverade fjärilar för bildskärmar eller för tillverkning unika smycken eller andra dekorationer hemma. Veta bibehålls i gott skick kommer att bidra till din samling varar i många år framöver med minimal skada på dina fjärilar.

Du behöver:
Avslappnande kammare
. Styrofoam.
Vax papper.
Rakt stift.
Pincett.
Plastförpackning.
Sågspån.
Vatten.
Antibakteriella munvatten.

Konservering


1.
Rehydrera torkade fjärilar i en avkopplande kammare. Om du försöker att sprida vingarna på en fjäril torkade de kommer att bryta och smula. Om din fjäril exemplar är färska och inte torkade, kan du hoppa över detta steg.
2.
Välj en stor bit frigolit att agera som bas. Mät mått på basen.
3.
Klipp till en bit vax papper för att täcka basen. Använd rak stift för att hålla vax papper på plats. Vaxet papper kommer att skydda vingar fjärilar och hålla dem från skaver mot frigolit.
4.
In en rak stift genom centrum av en fjäril. Stiftet ska gå igenom bröstkorgen. Lämna en fjärdedel av stiftet sticker upp ovanför bröstkorgen.
5.
Fördela vingar fjärilen försiktigt med pincett.
6.
Tryck den raka pinnen i frigolit med fjäril upp och ner. Bred ut vingarna på fjärilen om nödvändigt för att säkerställa att de är platta. Vid justering av vingarna, in en rak pinnen i frigolit på vardera sidan av bröstkorgen. Detta kommer att hålla den stilla.
7.
Skär vax papper i 3-tums-by-1-tums band. Du kommer att behöva fem för varje fjäril.
8.
Lägg en bit vax papper från Steg 7 över toppen av en av vingen segment. Sätt rakt stift igenom pappret, inte vingen, att fästa papperet i frigolit. Detta kommer att hålla vingen på plats. Gör samma sak med de tre andra flygeln segment.
9.
Lämna din fjäril i denna position i en vecka. Ta sedan bort stiften och vax papper. Ta bort din fjäril från frigolit och vänd den rätt sida upp. Sätt in bevarade fjäril i basen rätt sida upp för att visa den.

Avslappnande avdelningen


1.
Tillsätt 2 inches av sågspån i botten av en lufttät plast lagring behållare. Välj en behållare som kommer att hålla en annan mindre skålen.
2.
Blötlägg sågspån med vatten och en kapsyl av anti-bakteriell munvatten.
3.
Placera en liten öppen behållare ovanpå sågspån. Placera din fjäril inuti denna maträtt.
4.
Kontrollera din fjäril för vätskesystem efter den andra dagen. Lyft från behållaren med hjälp pincett runt sin bröstkorg. Ta inte tag i vingarna. Prova och rör försiktigt vingarna för att avgöra om det är släckt. Om vingarna är fortfarande stel, placera fjärilen tillbaka i avkopplande kammare för en annan dag eller två.

Tips och varningar


  • munvatten hjälper till att förhindra mögel från växer.
  • För bästa resultat bör hålla din fjärilar borta från direkt solljus på en torr plats, med liten eller ingen fukt, i en lufttät behållare.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör kaliumnitrat hemma
    
    Copyright © 2011 give2all.org