välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar densitet gasblandningen

Postad av : Jonathan Nyberg

När du skapar en blandning av gaser, kan det vara lämpligt att beräkna tätheten av den blandningen. Att exakt beräkna densiteten av en gasblandning, behöver du bara veta tätheter av enskilda gaser och volymerna för varje gas som du lägger i blandningen. Det bör noteras att gas densiteter bäst slås upp i referenser, eftersom vägning gaser på en vanlig skala inte fungerar på grund av den starka kraft som luft utövar på en gas, missvisande mätningar. Tänk bara på att försöka använda en skala för att mäta massan av gasen i helium ballong.

Du behöver:
Calculator


1
Bestäm tätheter av gaser som du kommer att använda för att skapa gasblandningen. . . Du kan hitta en tabell som innehåller densitet många gaser via länken i avsnittet Referenser nedan. Som ett exempel, tänk dig att du gör en blandning av bensen på 3,486 kilo per kubikmeter (kg /m ^ 3) och buten på 2,5 kg /m ^ 3.
2.
Tänk på volymen för varje gas som du har lagt till blandningen. Föreställ dig att du skapade blandningen genom att lägga till 0. 25 m ^ 3 för varje gas till en 0,5 m ^ 3 behållare.
3.
Beräkna för varje gas som du har lagt genom att multiplicera de volymer av deras densitet.

Massa av bensen=densitet av bensen x volym av bensen=3,486 x 00. 25=0,87 kg

Massa buten=densiteten buten x volym buten=2,5 x 0,25=0,625 kg
4.
Tillsätt massan av två gaser tillsammans för att bestämma den kombinerade massa av blandningen.

Blandning massa=massan av bensen + massa buten=0. 87 + 0,625=1,495 kg
5.
Dela den sammanlagda vikten av att gasblandningen med volymen av behållaren att det är i att bestämma densiteten hos blandningen i behållaren.

Densitet gasblandningen=1,495 kg /0,5 m ^ 3=2,99 kg /m ^ 3.

densitet av en lika blandning av bensen och buten gaser skulle vara 2,99 kg per kubikmeter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org