välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man får barn att älska naturen

Postad av : Valon Istrefi

Jag växte upp på landet och har en stor uppskattning för naturen. Tyvärr många barn idag miste om denna erfarenhet och brist empati för vilda djur och växter. Det är nödvändigt att införa barn till utomhus, växter och djur så att de utvecklar en vårdande attityd till vår planet
1
Du behöver inte bo i landet. Ta barnet till en park eller till och med tillbringa lite tid i din egen bakgård. Få dem bort från TV och videospel för vissa ansikte mot ansikte tid med naturen.
2.
Gör det inte en självklar läxa. Bara komma med projekt som innebär att vara ute. Plant något. Låt dem gå till gardencenter med dig och hjälpa dig att välja en växt. Låt det vara deras anläggning för att ta hand om och visa dem vad de ska göra för att hålla det vid liv.
3.
Ta promenader. Påpeka intressanta saker som en myrstack och få ner nära att titta på myrorna går in och ut. Din entusiasm och intresse kommer gnista deras. Samla löv på hösten och leta efter de mest färgstarka sådana. Utropa över skönheten i färger och former.
4.
Foder till fåglar eller sätta upp en fågelholk. Få en billig kamera och låt dem försöka fotografera en ekorre. Lär dem namnen på insekter, åtminstone på ett allmänt sätt (fjäril, larv, trollslända). Få dem en bok av insekter eller fåglar eller löv så att de kan hitta namnen på olika sådana.
5.
Bli upphetsad när de hittar en ovanlig sten eller ge dig en fjäder som de fann . Små barn längta efter godkännande av de vuxna och första de kommer att leta efter saker bara för att behaga dig. Så småningom utveckla sitt eget intresse för naturen och du har uppnått ditt mål.

Tips och varningar


  • Kom ihåg att din egen entusiasm är smittsam.
    
    Copyright © 2011 give2all.org