välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en kraftfull elektromagnet

Postad av : Annika Hultén

En elektromagnet görs genom att linda en ändlös sträng av tråd runt en magnetisk kärna. När strömmen flyter genom tråd, skapar ett magnetfält. Även magnetfältet är svag i en rak del av tråd, ökar varje varv en tråd spole kraften, skapa ett starkt och enat magnetfält. Den tätare svepte tråd, desto bättre kärnan, och ju mer el som rinner genom elektromagneten, desto kraftfullare är det

Du behöver:.
Magnetisk kärna
. 22-gauge koppartråd.
Tape.
Lim.
Sax.
Strömförsörjning.
Bly-core lödning.
Lödkolv.
Eltejp.


1.
Köp en kärna för din magnet. En stor järn bult eller spik kommer att skapa en kraftfull magnet, men en ferrit stav kommer att göra ett bättre jobb med fokus på magnetiska fält som genereras av elektrisk ström.
2.
Börjar i ena änden av kärnan, wrap på 22 gauge isolerad koppartråd så hårt som möjligt att den andra änden, vilket minst 30 inches släpa ut från det första slutet. Tejp eller lim kabeln i båda ändarna av kärnan för att förhindra den från att glida av.
3.
Loop kabeln tillbaka till startpunkten och slå in den en andra gång i samma riktning som runt den första omslag. Detta kommer att öka den magnetiska fältstyrkan.
4.
Slå in magneten i tejp för att hålla både omslag på plats. Klipp kabeln fri från spolen, vilket ger ca 30 inches gratis i bortre delen.
5.
Skala av ca 1 /2 "av isoleringen från varje ände av kabeln.
6.
Fäst elektromagneten till en justerbar DC strömförsörjning genom lödning kabeländarna till terminalerna. Täck över polerna genom att linda dem i elektrisk tejp eller något annat isolerande material.
7.
Flytta elektromagneten så långt bort som möjligt från DC strömförsörjning och övriga komponenter metall. Alternativt kan du tejpa fast att strömförsörjningen. Det viktiga är att den inte flyga och träffa strömförsörjning, eller dra i närheten bitar av järn flygande mot den oväntat när den är påslagen.
8.
Slå på DC strömförsörjning till ca 3 volt ström. Gradvis öka spänningen tills elektromagneten börjar bli varm. Minska spänningen tills magneten är sval nog att hantera. Detta är den största effekt av elektromagnet.

Tips och varningar


  • Rör inte kontakterna på strömkällan när den är påslagen eller använda elektromagneten med kontakterna utsätts för. Även vid relativt låga spänningar kan ett nätaggregat producerar farligt ampere, vilket kan orsaka skada eller dödsfall.
  • Låt inte barnen bygga denna magnet eller använda den utan uppsikt.
    Previous:nothing
    Next:mesangial cell definition
    
    Copyright © 2011 give2all.org